Se pensionează judecătoarea care a consiliat-o timp de aproape 11 ani pe Laura Codruţa Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dana Tiţian a ieşit la pensie. Foto captură video
Dana Tiţian a ieşit la pensie. Foto captură video

Judecătoarea care a consiliat-o pe Laura Codruţa Kovesi timp de aproape 11 ani s-a pensionat de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Dana Tiţian, judecătoare la Curtea de Apel Alba Iulia, s-a pensionat începând cu data de 15 martie 2022.

Aceasta a fost consilera Laurei Codruţa Kovesi timp de aproape 11 ani, pe când actuala şefă EPPO, era la conducerea Parchetului General şi la DNA.

Dana Tiţian a fost în perioada octombrie 2012–iunie 2013, judecator la Curtea de Apel Alba Iulia şi a revenit la această instanţă în 2018.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 15 martie, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Alba Iulia a Danei Tiţian pentru pensionare.

Tiţian a fost detaşată de la Curtea de Apel în două rânduri, din 23 octombrie 2006 până în 8 octombrie 2012, când a fost consiliera procurorului general al României, respectiv din 2013 şi până în 2018, când a îndeplinita aceeaşi funcţie pentru procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Numele Danei Tiţian a apărut în unul dintre dosarele instrumentate de Inspecţia Judiciară, în care Laura Codruţa Kovesi a fost acuzată ca a trimis-o pe aceasta să verifice activitatea a două servicii teritoriale DNA, la Suceava şi Iaşi.

Inspecţia Judiciară a reproşat că Kovesi nu ar fi avut voie legal să-şi trimită consilierul judecător, Dana Tiţian, în control la cele două unităţi teritoriale. În opinia Inspecţiei Judiciare, Kovesi nu avea voie să desemneze un judecător să controleze activitatea unor procurori. 

În luna martie 2019, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi a câştigat definitiv procesul cu Inspecţia Judiciară, instanţa stabilind definitiv că fosta şefă DNA nu a încălcat procedurile legale.

Vă mai recomandăm:

Procesul de 4,5 miliarde de dolari pentru aurul de la Roşia Montană. Cum răspunde România la ultimele acuzaţii ale companiei canadiene

 

Românii care au luptat cu bolşevicii ruşi în Siberia. S-au întors eroi, dar comuniştii i-au trimis la închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite