Scandal ca-n filme cu focuri de armă, ameninţări cu moartea şi incendierea unei locuinţe: ”Eu am făcut puşcărie şi nu mi-e frică, vă omor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Autorii infracţiunilor sunt doi fraţi care au fost condamnaţi la închisoare cu executare după ce au ameninţat-o pe sora acestora şi i-au incendiat locuinţa. Inculpaţii condamnaţi i-au ameninţat cu moartea şi pe doi poliţişti veniţi la faţa locului pentru a aplana scandalul.

Doi fraţi din comuna Ciugud au ajuns la închisoare în urma unui scandal provocat la domiciliul surorii acestora. Sorin Gheorghe M. şi Ovidiu Teodor M. au de executat 1 an şi 9 luni, respectiv 1 an şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, distrugere, ultraj, tulburarea ordinii si liniştii publice. Cei doi fraţi din Ciugud au provocat un scandal la domiciliul surorii lor, au distrus bunuri, au ameninţat, au tulburat liniştea publică şi au continuat să aibă un comportament violent şi după intervenţia poliţiei. Scandalul demn de un film de acţiune a avut loc în 7 august 2016, iar decizia definitivă de condamnare la închisoare cu executare a celor doi fraţi a fost pronunţată în luna februarie 2018.

Filmul evenimentelor este descris cu amănunte în actele de urmărire penală de la dosar. Astfel, cei doi fraţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru faptul că, în timp ce se aflau în curtea locuinţei surorii lor, au distrus prin lovire cu bâte geamurile autovehiculului marca Chrisler Voyager, au incendiat parterul locuinţei, prin aruncarea unei sticle cu combustibil în casă şi apoi prin aprinderea rezervorului unei motocositoare pe care de asemenea au aruncat-o în casă. De asemenea, cei doi au proferat ameninţări cu moartea la adresa unui agent de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit instanţei de judecată, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict mai vechi cu persoanele vătămate de la un teren, cei doi inculpaţi condamnaţi au devenit agresivi atât fizic, cât şi verbal şi l-au ameninţat pe lucrătorul de poliţie sosit la faţa locului cu moartea, deranjaţi fiind de prezenţa acestuia şi de faptul că persoanele vătămate au sunat la poliţie. Inculpaţii nu au ezitat să precizeze că nu le e frică de agentul de poliţie, spunându-i „te crezi tare că eşti îmbrăcat în hainele alea”, referindu-se la uniforma şi dotările speciale pe care poliţistul la avea asupra sa, adresându-i totodată injurii şi cuvinte jignitoare. În continuare, inculpatul Ovidiu Teodor M. a mai precizat că „îţi trag două că eu am făcut puşcărie şi nu mi-e frică, vă omor pe amândoi”, referindu-se la persoanele vătămate. 

Agentul de poliţie a tras mai multe focuri de armă în scop de avertizare, însă fără nici un rezultat, inculpaţii continuând ameninţările cu moartea, pentru ca, ulterior, să pună în practică aceste ameninţări, prin incendierea locuinţei. După ce au spart geamurile de la parterul imobilului, au aruncat sticla cu combustibil în casă, iar inculpatul Ovidiu Teodor M.  a aruncat un butuc de lemn prin unul din geamurile sparte, în direcţia lucrătorului de poliţie, cu intenţia de a-l lovi. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenţia pompierilor. La un moment dat, agentul de poliţie a ieşit din casă spre a întâmpina întăririle solicitate, ocazie cu care inculpaţii au început să fugă după acesta, spunând „hai pe el că nu mai are gloanţe”, având asupra lor bâte, cu intenţia de a-l lovi. Ulterior, inculpatul Ovidiu Teodor M. a lovit cu bâta maşina lucrătorului de poliţie, distrugându-i geamurile.

”Cu ocazia audierii lor în faza de urmărire penală, cei doi bărbaţi nu au recunoscut incendierea locuinţei persoanelor vătămate şi nici ameninţările cu moartea. Referitor la distrugerea prin incendiere, inculpaţii s-au învinovăţit reciproc, însă din probatoriul administrat în cauză a rezultat că ambii inculpaţi au participat la incendiere. Chiar dacă iniţiatorul incendiului a fost inculpatul M. S. G., inculpatul M. O. T. a ajutat la întreţinerea acestuia, prin faptul că a aruncat butuci de lemn în casă, unde deja focul fusese aprins. Ameninţările proferate de inculpaţi sunt dovedite de declaraţiile persoanelor vătămate şi a martorului, care au confirmat faptul că inculpaţii au avut un comportament agresiv atât fizic, cât şi verbal”, se afirmă în motivarea hotărârii pronunţate de instanţa de judecată.

Te-ar putea interesa şi:

Primăria Sebeş a pierdut prima etapă a procesului cu Curtea de Conturi. Prejudiciul de aproape 1,5 milioane de lei, validat de instanţă

„Credenţionalul“ lui Vasile Goldiş, marele om politic care a citit Rezoluţia Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918

Cum a scăpat compania „Roşia Montană Gold Corporation“ de executarea ANAF-ului pentru o datorie de 27 de milioane de lei

Ce este tehnologia RSS şi pentru ce este utilă consumatorilor de conţinut web. Metode de implementare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite