Românca cu patru copii, care s-a înrolat în Armată la 42 de ani. Familia Mariei a stat 18 ani în Italia FOTO

0
Publicat:

O femeie din Alba Iulia, mama a patru copii, s-a înrolat în armată la 42 de ani. Spune că a fost influențată de fiica ei care studiază la Colegiul Național Militar din Craiova.

Familia Mariei, la depunerea jurământului militar FOTO Facebook/ MApN
Familia Mariei, la depunerea jurământului militar FOTO Facebook/ MApN

Povestea ei a fost făcută publică de reprezentații Ministerului Apărării Naționale. Este vorba despre Maria Cioruța, care timp de 18 ani a stat cu familia în Italia, iar în 2017 au revenit în țară.

„Mă numesc Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia si sunt mamă a 4 copii. Anul acesta am ales să mă înrolez în armată. În 1999 am plecat în străinătate unde am rămas până în anul 2017, când împreună cu soțul am decis să ne întoarcem definitiv în țară. Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul „acasă”.

După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei. Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum. Bineînțeles că fără susținerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere”, spune Maria, în mesajul publicat pe Facebook.

Femeia susține că perioada de instrucție a fost și încă este una intensă. Potrivit acesteia, trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor.

Maria și fiica ei au ales o carieră militară FOTO Facebook/ MApN
Maria și fiica ei au ales o carieră militară FOTO Facebook/ MApN

Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele.

Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar. Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard”, a completat Maria Cioruța.

Femeia din Alba Iulia mai afirmă că situația de a se găsi împreună cu fiica ei „în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!”.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite