Primul derby, prima victorie pentru baschetbalistele Universităţii Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victoria contra vicecampioanei României a contat pentru pentru etapa a II-a a campionatului naţional de baschet feminin. Gazdele au reuşit să câştige trei din cele patru sferturiale partidei jucate la Alba Iulia.

Baschetbalistele Universităţii din Alba Iulia au învins în partida de sâmbătă seara, scor 61-50 (17-12, 19-15, 11-14, 14-9), pe vicecampioana României, CSM Târgovişte.
 
Partida a fost una echilibrată, cu o uşoară dominare a gazdelor, care s-au aflat la conducere de la un capăt la altul, reuşind să câştige trei din cele patru sferturi. Totuşi, echilibrul s-a menţinut în permanenţă, trupa oaspete reuşind să profite de momentele de relaxare ale sportivelor lui Miroslav Popov şi să rămână mereu aproape pe tabelă. Într-un final, perioada mai lungă de pregătire şi faptul că a jucat în faţa propriilor suporteri şi-a spus cuvântul, iar CSU s-a impus la o diferenţă de 11 puncte.

Două partide, două victorii

„A fost foarte greu, Targovişte are câteva aruncătoare de 3 puncte, iar noi nu le-am apărat foarte bine în prima parte a meciului. S-a văzut însă că ne-am dorit mai mult victoria şi am reuşit să o obţinem. Cred că astăzi s-au întâlnit două echipe bune, iar pentru noi a contat mult avantajul terenului propriu. Bineînţeles că mai avem de lucrat, dar este bine că am trecut cu brio peste primul test cu adevărat dificil din acest sezon.“, spune Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Chastity Reed, de la CSU Alba Iulia, care a reuşit 19 puncte, 9 recuperări, 6 pase decisive şi 2 intercepţii, pentru un coeficient de eficienţă de 22 de unităţi.„Sunt mulţumită că am reuşit victoria, chiar dacă nu am făcut cel mai bun meci şi am ratat destul de mult, însă ne-am apărat foarte bine şi cred că aici s-a făcut diferenţa. Târgovişte este o echipă bună, meciul putea să se termine şi în favoarea lor, am avut unele momente de lipsă de concentrare în care ele au revenit şi puteau să o facă şi mai bine, însă mă bucur că acest lucru nu s-a întâmplat “, apreciază Chastity Reed.

După două partide jucate, CSU rămâne neînvinsă în campionat şi urmează să întâlnească în etapa următoare pe teren propriu campioana en-titre, ICIM Arad.

Statistică meci:

CSU Alba Iulia: Chastity Reed - 19 puncte, 9 recuperări şi 6 pase decisive Tiffany Brown - 9 puncte şi 5 recuperări, Jovana Vukoje - 9 puncte şi 2 recuperări, Sasa Cadjo - 9 puncte, o recuperare şi 2 pase decisive, Khadijah Whittington - 8 puncte, 11 recuperări şi 4 pase decisive, Annemarie Părău - 5 puncte, 5 recuperări şi 7 pase decisive, Breanna Salley - 2 puncte şi 3 recuperări, Alexandra Uiuiu - 2 recuperări şi Larisa Toma - o recuperare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite