Primar ameninţat cu moartea în ziua alegerilor: „Îţi dau glonţ, va curge sânge“. Cum s-a încheiat procesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Eugen Furdui s-a împăcat cu cei doi agresori. Foto arhivă Adevărul
Primarul Eugen Furdui s-a împăcat cu cei doi agresori. Foto arhivă Adevărul

Primarul comunei Roşia Montană din Alba a fost victimă într-un proces penal în care doi bărbaţi care l-au ameninţat cu moartea în ziua alegerilor locale din 2020 erau acuzaţi de ameninţare.

”Te tai, primare, dacă mai ieşi din primărie, fac bucăţi din tine, daca mai ieşi primar” şi ”va curge sânge” sunt doar două dintre ameninţările primite în mediul online primarul Eugen Furdui în noaptea de dinainte de ziua alegerilor locale din septembrie 2020.

Agresorii sunt doi locuitori supăraţi pe acesta, care s-au ”înarmat” cu un pistol de jucărie şi au început să lanseze ameninţări ”live” pe Facebook. Videoclipul a fost văzut de sute de persoane. 

Primarul a decis a doua zi să depună plângere la poliţie. Cei doi bărbaţi au fost acuzaţi de ameninţare, dosarul rezultat fiind trimis în instanţă pentru judecată.

În rechizitoriul Parchetului se susţine că aceştia (Călin Pintea şi Cornel Pintea) se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi au postat pe reţeaua de socializare Facebook mai multe ameninţări cu moartea la adresa primarului în funcţie, candidat pentru un nou mandat.

   

„Te tai, primare, dacă mai ieşi din primărie, fac bucăţi din tine, daca mai ieşi primar, (...) cu copiii lui te tăiem bucăţi şi te împuşcăm, dă-ţi demisia, esti şmecher, iţi dau glonţ!. Ulterior apare un pistol in mâna stânga a inculpatului (...), care afirmă ceva de genul „va curge sânge”, după care tot cu pistolul în mână spune „cu ăsta vorbeşti", făcând referire la pistol. În continuare (...) ţinând pistolul în mână, iar celălalt inculpat având un cuţit in mână, cel din urmă afirmă „te omorâm primare, lasă să iasă Cuţurui", cu referire la un alt candidat de primar. Pistolul a fost luat de către (...) care cu acesta în mână afirmă de mai multe ori îţi dau glonţ”, se afirmă în rechizitoriu.

Unul dintre cei doi ameninţă că merge peste cetăţenii care nu votează cu candidatul pe care îl susţine el. Cei doi au fost identificaţi de Poliţie şi chemaţi la audieri. A fost adus şi pistolul din imaginile filmate, care, în urma expertizei s-a stabilit că este unul de jucărie, fiind restituit proprietarului. 

Autorii ameninţărilor au fost trimişi în judecată, dar, la primul termen de judecată, primarul Eugen Furdui a anunţat că s-a împăcat cu caceştia şi şi-a retras plângerea în schimbul unor compensaţii financiare. Instanţa a constatat încetarea procesului penal, dar l-a obligat pe primar să plătească cheltuielile judiciare în valoare de 800 de lei. 

Eugen Furdui a fost ales în 27 septembrie 2020 pentru un nou mandat de primar în Roşia Montană.

Vă mai recomandăm:

 

Comisar şef judecat pentru fals şi uz de fals. Cum a vrut să scape doi afacerişti acuzaţi de violare de domiciliu

 

Gara monumentală din Transilvania, veche de peste 100 de ani, lăsată în paragină. Aici a murit stegarul Marii Unirii, Ioan Arion FOTO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite