Prefectura Alba a pierdut procesul prin care a solicitat dizolvarea Consiliului local Ponor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul comunei Ponor
Centrul comunei Ponor

Tribunalul Alba a respins solicitarea Instituţiei Prefectului Alba cu privire la dizolvarea Consiliului local al comunei Ponor. Decizia definitivă a fost pronunţată în 19 decembrie 2017.

Instituţia Prefectului a cerut dizolvarea legislativului local al comunei din Apuseni în luna mai 2017, ca urmare a unei lungi perioade de inactivitate. În câteva luni de zile a fost adoptată o singură hotărâre, astfel că s-a considerat că singura rezolvare de deblocare a situaţiei este dizolvarea actualului consiliu şi organizarea de alegeri anticipate pentru desemnarea altor aleşi.

Primarul comunei, Petruţ Bujor (PNL), a povestit la vremea respectivă că cei trei consilieri PSD au refuzat sistematic participe la şedinţe şi să voteze proiectele, boicotând activitatea forului şi bunul mers al comunei. Astfel, s-a ajuns ca în luna mai, comuna Ponor să nu aibă aprobat nici măcar bugetul pe 2017, darămite proiecte sau alte planuri de dezvoltare.

De asemenea, componenţa CL Ponor ar trebui completată cu doi consilieri, unul al PSD şi unul de la ALDE, după ce cele două partide le-au retras sprijinul politic. Prin decizia pronunţată ieri, instanţa a admis cererile de intervenţie formulate de patru consilieri locali din Ponor: Victor Cordea, Vasile Stan, Emilia Lazăr şi Felicia Todosiu.

Soluţia instanţei pe scurt: Respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Alba, cu sediul în (..), în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al comunei Ponor, cu sediul în(..). Admite cererile de intervenţie accesorie în sprijinul pârâtului Consiliul Local al comunei Ponor, formulate de intervenienţii Cordea Victor, domiciliat (..), Stan Vasile, (..), Lazăr Emil şi Todosiu Felicia, cu domiciliul procesual ales în (..). Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 decembrie 2017 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite