Poliţist din Alba trimis în judecată pentru purtare abuzivă. A bătut un bărbat de etnie romă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful postului de poliţie din comuna Crăciunelu de Jos, agentul şef Radu Bara a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru purtare abuzivă. Poliţistul este acuzat că a bătut un bărbat de etnie romă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba şi are un prim termen în 17 februarie 2014. Poliţistul riscă o pedeapsă cuprinsă între 6 luni şi 3 ani de închisoare sau amendă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul Stelian Cioca, în luna martie 2013, poliţistul a lovit peste mână cu o bâtă un bărbat de etnie romă aflat în stare de ebrietate, provocându-i acestuia mai multe fracturi ale oaselor degetelor şi palmei. Victima a primit un certificat medico-legal potrivit căruia a avut nevoie de 45-55 de zile de îngrijri medicale.

Conflictul a fost determinat de un scandal provocat de victimă, aflată în stare de ebrietate, în curtea şcolii unde învaţă fiul său. Bărbatul a fost dus la poliţie pentru audieri. La plecarea din sediul postului de poliţie, bărbatul a fost urmărit de agentul şef Radu Bara, care dorea să prevină o altă faptă antisocială a acestuia. În momentul în care victima s-a agăţat de gardul unei localnice, poliţistul l-a lovit cu o bâtă peste mână.

La incident au asistat mai mulţi localnici care au confirmat agresiunea deşi poliţistul a încercat să se apere spunând că victima s-a lovit prin cădere. Procurorii au comandat două expertize medico-legale, una la Alba şi una la Cluj. Ultima a arătat că agresiunea s-a produs prin lovire, nu prin cădere. Agentul şef a rămas fără funcţia de şef de post, fiind pus la dispoziţia conducerii IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite