Peste 400 de oi moarte în urma unui incendiu de vegetaţie care a cuprins un saivan, în Alba FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Saivanul a ars în totalitate. Foto: ISU Alba
Saivanul a ars în totalitate. Foto: ISU Alba

Un număr de peste 400 de oi au ars de vii într-un saivan alat pe raza comunei Valea Lungă. În saivan se aflau 500 de oi, dar doar circa 100 dintre acestea au putut fi salvate.

UPDATE Un bărbat care a provocat incendiul de vegetaţie uscată la Valea Lungă a fost reţinut de poliţişti pentru distrugere din culpă. ”În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 23 martie, în jurul orei 7,00, ar fi dat foc vegetaţiei uscate de pe o păşune situată în locul denumit 'Faţa Lodromanului', de pe raza comunei Valea Lungă.

Ulterior, bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice şi ar fi lăsat focul nesupravegheat, iar acesta s-a extins la o stână de oi”, a transmis IPJ Alba. În urma incendiului, au murit 200 de oi şi 245 de miei. De asemenea, au ars saivanul din lemn şi nutreţul depozitat în acesta, valoarea totală a pagubelor fiind de peste 330.000 de lei. 

Textul iniţial: Cauza incendiului este focul deschis pus de o persoană care dorea să cureţe vegetaţia de pe un teren. Focul s-a extins şi a ajuns la saivanul în suprafaţă de 650 mp şi la un fânar. În total, a ars vegetaţia de pe şapte hectare de teren

incendiu oi alba

"Echipajele operative din subunităţile ISU Alba şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit de urgenţă miercuri pentru limitarea propagării şi stingerea mai multor arderi necontrolate care au produs pagube însemnate pe raza judeţului Alba", au transmis reprezentanţii ISU Alba.

De exemplu, din cauza numărului mare de incendii, la Garda de Intervenţie Blaj a fost suplimentat miercuri personalul de serviciu cu personalul aflat în tură liberă. Potrivit ISU Alba, în aceste incendii au ars cel puţin 40 de hectare de teren, două anexe gospodăreşti, plus cele 400 de ovine de la Valea Lungă.

incendiu oi alba

Un alt incendiu de vegetaţie uscată a avut loc în Parcul Arini din municipiul Sebeş, fiind afectată o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Tot miercuri, Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în apropiere de A10, km 42-43. 

Vă mai recomandăm:

 

Comisar şef judecat pentru fals şi uz de fals. Cum a vrut să scape doi afacerişti acuzaţi de violare de domiciliu

 

Gara monumentală din Transilvania, veche de peste 100 de ani, lăsată în paragină. Aici a murit stegarul Marii Unirii, Ioan Arion FOTO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite