Percheziţii în patru judeţe, la persoane suspecte de contrabandă cu ţigări. Ce au mai descoperit poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: IPJ Alba
Foto: IPJ Alba

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat  joi, 14 aprilie, 19 percheziţii domiciliare în patru judeţe la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi fals material în înscrisuri oficiale.

Acţiunea a avut loc în Alba (13 percheziţii), Hunedoara (4 percheziţii) şi în  Argeş şi Tulcea, unde au avut loc câte o percheziţie.

Din cercetări, a rezultat faptul că, de la începutul anului 2022 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi achiziţionat ţigări, în afara antrepozitului fiscal şi le-ar fi transportat şi comercializat, fără ca acestea să fie marcate fiscal.  

Totodată, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum acte de studii şi documente care atestă starea de sănătate, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani. Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 13.344 de ţigarete provenite din contrabandă, care urmau să fie comercializate, precum şi înscrisuri şi tehnică folosită în activitatea infracţională. 

  

Şase persoane au fost citate şi audiate, iar, faţă de un bărbat, de 34 de ani, din Cugir, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca,în cursul zilei de vineri, 15 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. 

La activităţi au participat atât poliţişti din cadrul altor structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cât şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Tulcea şi Hunedoara, precum şi jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi judeţene Alba şi Hunedoara.

Vă mai recomandăm:

 

Eşec al industriei de armament. De ce nu poate fi produsă în serie singura armă NATO proiectată în România

 

„Renegaţii“. Cum urmărea Securitatea românii care fugeau în Ungaria

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite