Penitenciarul Aiud: Substanţe halucinogene şi telefon mobil ascuns într-un pepene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două luni, personalul din cadrul Penitenciarului Aiud a depista un număr de 11 tentative de a introduce în interiorul instituţiei bunuri şi obiecte interzise deţinuţilor. Un vizitator a vrut să dea unui deţinut substanţe halucinogende, dar a fost prins. Cea mai ingenioasă metodă a fost ascunderea unui telefon într-un pepene.

În perioada 1 august-22 septembrie au fost semnalate un număr de 11 cazuri în care apropiaţii deţinuţilor au vrut să le furrnizeze obiecte interzise în cadrul instituţiei de detenţie.  

„Au fost descoperite un număr de şapte telefoane mobile, şapte cartele SIM şi patru încărcătoare pentru telefon mobil, disimulate în diverse moduri, de la genţile personale ale vizitatorilor, la obiecte de îmbrăcăminte sau alimente.

O metodă ingenioasă de disimulare a fost constatată cu ocazia verificării efectuate asupra pachetului cu alimente destinat unei persoane private de libertate, unde un telefon mobil a fost descoperit într-un pepene verde de aproximativ zece kilograme“, a spus Nicoleta Mătărîngă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

Geantă cu substanţe halucinogene

Nicoleta Mătărîngă a precizat că în urma controlului, asupra unei femei au fost descoperite substanţe interzise.

„În geanta unei persoane venite în vizită a fost descoperite o punguliţă transparentă care conţinea plante uscate şi un cubuleţ de culoare maronie de aproximativ 1 centimetru cub, ambele posibil din categoria substanţelor halucinogene“, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

În toate cele 11 cazuri, poliţiştii au fost sesizaţi pentru a efectua cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de introducere de obiecte interzise în penitenciar.
 




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite