Miracolul de la Râpa Roșie. Filmul salvării a doi copii care au căzut 100 de metri cu ATV-ul în prăpastie VIDEO

0
Publicat:

În mai 2022, doi copii au scăpat miraculos cu răni uşoare, deşi s-au prăbuşit 100 de metri cu ATV-ul într-o prăpastie la Râpa Roşie, judeţul Alba. Un film care surprinde intervenția autorităților a fost făcut public.

Momentul salvării unuia dintre cei doi copii FOTO Răzvan Rodean
Momentul salvării unuia dintre cei doi copii FOTO Răzvan Rodean

Accidentul a avut loc pe data de 1 mai 2022. Intervenţia autorităţilor a fost una contracronometru. S-a reuşit scoaterea celor doi copii, o fată de 12 ani şi un băiat de 14 ani, în circa două ore cu ajutorul unui elicopter SMURD dotat cu troliu.

Au mai contribuit la acţiune de succes şi reprezentanţi ai ISU Alba, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, dar şi salvamontişti. Aceştia din urmă au coborât pe coardă de alpinism în crevasele unde s-au oprit copiii şi au acordat primul ajutor până la sosirea salvatorului din elicopterul SMURD.

Copiii erau căzuţi într-o crevasă adâncă de circa 2,5 - 3 metri şi lată de circa 50 centimetri. Victimele nu au suferit răni grave, dovadă că au fost externaţi după 24 de ore de la internarea în Spitalul Universitar din Târgu Mureş.

Videograful Eduard Schneider din Sebeş a surprins într-un material video intervenţia autorităţilor şi salvarea celor doi copii.

„Așa cum am promis, iată cadoul meu de Crăciun pentru cei care au renăscut de 1 Mai 2022 și pentru salvatorii lor. (…) Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la <Miracolul de la Râpa Roșie>, a transmis Eduard Schneider. Filmările și montajul au fost realizate în regim benevol de către acesta și o mică echipă alcătuită ad hoc.

ATV-ul căzut într-o crevasă a rezervației FOTO captură video
ATV-ul căzut într-o crevasă a rezervației FOTO captură video

Rezervația complexă Râpa Roșie cuprinde formațiuni specifice de eroziune și șiroire care dau peisajului un aspect impozant. Are o suprafață de circa 10 ha și este situată în extremitatea sud-vestică a Podișului Secașelor, pe malul drept al Secașului Mare, la circa 4 km de orașul Sebeș. Vizibilă de la mare distanță, Râpa Roșie se întinde pe o lungime de 800 m și are înălțimi ce variază între 50 și 425 de metri.

Un perete imens, aproape vertical, cu aspectul unei orgi uriașe, lasă impresia unui monument ancestral ruinat. Ciudatele coloane și piramide etajate, separate de ravene, formează un microrelief pe care geografii îl numesc „badlands” (pământuri rele). 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite