Liderul PNL Alba anunţă schimbarea din funcţie a subprefectului USR, cu studii la o facultate ”fantomă”

0
0
Mircea Hava, preşedintele PNL Alba
Mircea Hava, preşedintele PNL Alba

Peşedintele PNL Alba, europarlamentarul Mircea Hava, a anunţat joi seara, pe reţeaua de socializare Facebook, schimbarea iminentă din funcţie a subprefectului USR, Viorel Raşcovici.

Scandalul legat de studiile sub-prefectului de Alba (USR PLUS) a ajuns în faza instituţiilor statului. Anchete sunt în derulare atât la nivelul MAI, cât şi la Universitatea ”Babeş - Bolyai”, unde a urmat un curs postuniversitar.

Fostul poliţist Viorel Raşcovici, şi-a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate care nu este acreditată sau autorizată provizoriu de Ministerul Educaţiei, fiind implicată în decursul anilor în mai multe scandaluri.

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internaţională Deschisă Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti, Facultatea de Drept, Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridico-Economică, domeniul fundamental ştiinţe juridice”. Viorel Rascovici (51 ani) a absolvit această universitate în martie 2005. În 2006 a urmat un curs postuniversitar la UBB, pentru care s-a folosit de o adeverinţă eliberată de facultatea neacreditată.

La numirea în funcţia de subprefect, Raşcovici a depus o declaraţie pe propria răspundere prin care a susţinut că este absolvent cu studii superioare legale.

Mesajul postat de Mircea Hava:

Evidenţa care se prefigura de câteva luni de zile ni s-a înfăţişat. În adevărata sa lumină, cu acte şi confirmare. „Steaua” meteorică a subprefectului Raşcovici a apus, în ciuda celor care au vrut-o strălucitoare, cu orice preţ. Un episod de „stand-up hypocrisy” în care actorul a fost susţinut prea mult timp de o audienţă incertă, inertă şi greu convinsă să nu permită nici măcar genericul celei mai mari aberaţii din politica locală recentă.

Pata de pe uniforma poliţiştilor cinstiţi şi ofensa adusă autorităţii şi cetăţenilor ne rămân exemple ale inconştienţei unor politicieni locali dar şi de la centru. Oameni care nu au înţeles că orice mic dubiu în privinţa unei persoane, într-o funcţie publică, trebuie tratat cu responsabilitate, nicidecum cu toleranţă şi îngăduinţă. Sunt pregătit şi de eventualele insinuări ale celor care ar putea spune că şi PNL face parte din această coaliţie. Da, e adevărat! Nici PNL nu e, întotdeauna, un model de deontologie la capitolul numiri politice. Însă, aici s-a depăşit orice putea fi imaginat, fără precedent în Alba, cu un personaj a cărui semnătură nu valorează nimic nici în condica de prezenţă, cu atât mai puţin pe actele unei instituţii ca Prefectura.

Aşa cum mulţi se aşteptau, şi cum altfel era normal, domnul Raşcovici nu va mai fi subprefect. Este trist că sistemul încă permite astfel de erori, însă este bine că acelaşi sistem este pregătit să le îndrepte.

La fel de trist este şi faptul că „oamenii noi” din USR, o „veritabilă” pepinieră de caractere, au decis să-l nominalizeze pe domnul Raşcovici pentru acest post, în condiţiile în care ştiau foarte bine problemele grave pe care le ridica CV-ul acestuia. Poate chiar mai trist este faptul că însuşi domnul Raşcovici, proaspăt îmbrăcat în haine politice şi cu insigna USR la rever, a acceptat acest post, ştiind foarte bine situaţia în care se află şi s-a aflat de-atât timp. Ne-am fi aşteptat de la cel care a îmbrăcat nişte ani buni haina de subofiţer de Poliţie, să dea dovadă de coloană vertebrală şi corectitudine. Nu să se folosească de o conjunctură de moment ori de pârghiile pe care aşa zis noii oameni ai politicii tocmai le-au descoperit, pentru a-şi urmări propriu interes şi propria căpătuială.

„Falsul de la Alba Iulia” rămâne, dincolo de urmările legale care nu se vor lăsa aşteptate, o mostră de atitudine perversă prin care USR a „pariat” un întreg sistem pe mâna unui om.

Vinovăţia în cazul Rascovici trebuie înţeleasă fără să facem abstracţie de o întreagă conjunctură. De un lung şir de oameni care au girat impostura acestui om. Cu orice preţ şi orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare şi un, de neînţeles, munte de mediocritate toxică”, a scris joi seara europarlamentarul Mircea Hava, pe pagina de Facebook. şi orice mijloace. Cu nepăsare, îngâmfare şi un, de neînţeles, munte de mediocritate toxică.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite