Interlop din Alba, achitat pentru infracţiuni de criminalitate organizată la Tribunalul Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa pronunţată nu este definitivă
Sentinţa pronunţată nu este definitivă

Un interlop din Alba Iulia, judecat la Tribunalul Vâlcea pentru infracţiuni din domeniul criminalităţii oragnizate a fost achitat de judecători. Marius Florin Necreala este acuzat de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi infracţiuni cu violenţă.

Faptele au avut loc înainte de anul 2005. Dosarul se judecă din 2006, când a fost trimisă în judecată gruparea formată din 13 inculpaţi, având ca lideri fraţii Claudiu şi Cozmin Sibişean. Infracţiunile de care este acuzat Marius Necreală (36 ani) au fost disjunse într-un alt dosar, în condiţiile în care inculpatul a fost plecat din ţară timp de mai mulţi ani. La începutul anului 2013, Necreală a fost adus în România din Italia, unde era arestat, iar dosarul de la Vâlcea putut fi judecat pe fond după aproape 7 ani de la trimiterea în judecată. Sentinţa de achitare a fost pronunţată în 24 aprilie 2013 şi poate fi contestată cu apel.

Judecătorii nu au motivate încă sentinţa, dar este posibil ca achitarea să fie urmare a prescrierii faptelor pentru care este judecat interlopul. De altfel, şi ceilalţi membrii ai grupării au beneficiat de prescrieri în cazul unor fapte, dar au primit condamnări pentru cea mai gravă dintre acestea: constituire şi aderare la un grup infracţional organizat. Au primit în total 66 de ani de închisoare, din care 35 cu executare.  Dosarul acestora se află la Curtea de Apel Piteşti, pe finalul judecării apelului. În condiţiile în care a trecut atât timp de la comiterea faptelor, nu ar fi o surpriză ca şi ceilalţi inculpaţi să fie achitaţi.

Marius Necreală mai este judecat la Alba Iulia în alte două dosare în care este acuzat tot de infracţiuni comise cu violenţă. Într-unul din acestea a existat un mandat internaţional de arest din octombrie 2011. În luna decembrie 2012 a fost reţinut în Italia, în urma colaborării dintre autorităţile române şi cele italiene. Adus în ţară în luna ianuarie, Necreală nu a stat în arest decât o lună de zile, măsura restrictivă fiind anulată de judecători.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite