Inculpat într-un dosar de trafic de migranţi destructurat de DIICOT Alba, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

0
0
Anchetatorii au identificat 13 potenţiali migranţi din Sri Lanka. Foto Arhivă
Anchetatorii au identificat 13 potenţiali migranţi din Sri Lanka. Foto Arhivă

Un bărbat judecat într-un dosar de trafic de migranţi a fost condamnat de Tribunalul Alba la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare. Roşu Ionuţ era judecat alături de alţi doi inculpaţi ca şi grup infracţional organizat specializat în trafic de migranţi din Asia spre vestul Europei.

Gruparea a fost anihilată în ianuarie 2013. Roşu Ionuţ din Brăila a primit trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani, după ce a recunoscut faptele în faţa instanţei. “Condamnat inculpatul R. I. la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 6 ani. Confiscat suma de 1.060 lei. Obligat inculpatul la plata sumei de 12493 lei cheltuieli judiciare”, se arată în soluţia pe scurt a Tribunalului Alba. Deciza poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Procurorii DIICOT Alba Iulia au trimis în judecată trei traficanţi de migranţi, care a format un grup infracţional specializat în transportul unor cetăţeni din Asia spre vestul Europei. Printre aceştia se află şi un cetăţean francez cu origine în Sri Lanka. Cei trei inculpaţi sunt Gheorghe Jâtea, Ionuţ Roşu şi Santhirarajah Nagalingam. Cetăţenii români au fost arestaţi preventiv la momentul destructurării grupării infracţionale, în ianuarie 2013.

Liderul grupării este cetăţeanul francez, de origine srilankeză, care, împreună cu cetăţeni români, a constituit o grupare infracţională, având drept scop obţinerea de beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinaţia Europa de Vest. La momentul identificării inculpaţilor, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia au efectuat percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Alba şi Brăila, la locuinţele acestora

Francezul a identificat 13 persoane, potenţiali migranţi provenind din Sri Lanka, pe care, contra sumei de 2.500 de euro/persoană, trebuia să le transporte ilegal către state europene, destinaţia finală fiind Franţa. Ulterior, membrii grupării au asigurat transportul migranţilor pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român şi călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat. Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba în 18 aprilie 2013. 

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite