Închisoare cu executare pentru trei tineri din Alba acuzaţi de trafic de cannabis şi marihuana. Cinci inculpaţi au primit pedepse cu suspendare pentru consum de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficanţii de droguri aveau clienţi în rândul tinerilor. Foto Arhivă
Traficanţii de droguri aveau clienţi în rândul tinerilor. Foto Arhivă

Tribunalul Alba a pronunţat la începutul săptămânii o primă sentinţă într-un nou dosar de trafic şi consum de droguri de risc, trimis în judecată de procurorii DIICOT. Trei tineri au fost condamnaţi la închisoare cu executare, în timp ce alţi cinci au primit pedepse cu suspendare.

Cei opt tineri locuiesc în comuna Pianu şi în oraşul Sebeş. Liderii traficanţilor sunt Nicolae Ciucur şi Florin Ştefan Dogaru. Ciucur a primit 2 ani de închisoare pentru cultivarea, oferirea şi punere în vânzare de droguri de risc fără drept şi deţinere de droguri de risc (canabis) fără drept, pentru consum propriu, în timp ce Dogaru a fost condamnat, pentru aceleaşi infracţiuni, la 1 an şi 6 luni, tot cu executare.

Florin Dogaru a mai fost trimis în judecată într-un alt dosar de trafic de droguri, alături de alţi 11 inculpaţi. A recunoscut faptele şi a primit o pedeapsă la închisoare cu suspendare. Dosarul mai are o ultimă cale de atac, recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tribunalul Alba a mai decis menţinerea în arest preventiv a celor doi inculpaţi, reţinuţi în luna februarie.

Al treilea tânăr condamnat cu executare este Radu Drăgan, care ar urma să stea după gratii 3 ani şi 6 luni. Aceste este acuzat, pe lângă infracţiunile menţionate, şi de trafic de marihuana. Radu Drăgan este singurul din cei trei care a recunoscut săvârşirea faptelor. Restul de cinci inculpaţi au recunoscut, de asemenea, faptele şi au primit pedepse de câte 3 luni de închisoare cu suspendare pentru deţinere şi consum de droguri de risc. Este vorba despre Valerian Păcurar, Remus Ceyar Uivari, Adrian Tiberiu Herlea, Daniel Cristea şi Daniel Dumitru Albu. Sentinţa a fost pronunţată luni, 8 aprilie 2013.

Gruparea a fost destructurată în luna februarie. La percheziţiile efectuate atunci, poliţiştii de la Brigada de Criminalitate Organizată Alba Iulia au găsit o cantitate de 200 de grame de droguri. Clienţii trafiancţilor erau tineri şi elevi din Sebeş şi localităţile învecinate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite