FOTO VIDEO Cum a fost purtat la Alba Iulia, de participanţii la Ziua Naţională, un tricolor de 400 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 10.000 de oameni au sărbătorit Ziua Naţională în Cetatea Alba Iulia. De cel puţin 10 ani nu a mai fost atâta lume, în stradă, în Capitala Marii Uniri, de 1 Decembrie. Un steag tricolor uriaş de 1.400 metri pătraţi şi un foc de artificii în culorile drapelului naţional au fost printre atracţiile sărbătorii.

Steagul a fost întins între Porţile III şi IV ale Cetăţii, pe o lungime de apoape 400 de metri.

Imensa bandă tricoloră, cu o suprafaţă de 1.400 metri pătraţi, a adunat mii de oameni pe marginea sa, de la 

Poarta a IV-a a Cetăţii până la Poarta a III-a. Cetatea s-a transformat într-o mare de steaguri tricolore spre încântarea miilor de participanţi.

Momentul s-a numit „Uniţi sub tricolor” şi a fost iniţiat de un grup de ONG-uri care militează pentru unirea Basarabiei cu România. 

Un mesaj similar a fost transmis duminică la Alba Iulia şi de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. De asemenea, Sala Unirii a fost gazda semnării unui acord de cooperare între judeţul Alba şi raionul Cahul din Republica Moldova.

În cifre, Festival de România, denumirea sugestivă sub care s-au desfăşurat în 2013 evenimentele din 1 Decembrie, a însemnat 3.500 de metri pătraţi de tricolor, 400 de torţe cu flăcări tricolore purtate de cercetaşi, 30 kg de confeti roşii, galbene şi albastre, 2.000 de seturi de fulare şi căciuli tricolore, 2.000 de steguleţe tricolore, 2.000 de steguleţe de maşină, 500 de umbrele tricolore, 9 reflectoare tricolore de mare putere (tip skytracer), 1.000 de artificii şi efecte pirotehnice tricolore, 200 de artişti pe scenă.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Ziua Naţională a României la Alba Iulia

FOTO VIDEO Cetatea Alba Carolina, redeschisă în toată splendoarea după cel mai mare proiect de restaurare din România

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite