FOTO Condiţii optime pentru bolnavii COVID-19 la spitalul din Alba Iulia: tratament de ultimă oră, internet wifi şi televiziune prin cablu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost modernizată şi a fost redeschisă pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19.

Tot în urma acestor investiţii, au fost înfiinţate două saloane, cu 4 paturi de Anestezie şi Terapie Intensivă, dotate cu prize de oxigen, ventilatoare mecanice, aparate de monitorizare funcţii vitale, injectomate şi infuzomate, măşti pentru ventilaţie noninvazivă, videolaringoscop pentru intubaţie şi defibrilator. În caz de nevoie, există posibilitatea suplimentării saloanelor ATI pentru pacienţii COVID-19 cu încă două paturi. După achiziţionarea unui generator propriu de oxigen, pacienţii critici vor beneficia şi de aer comprimat.

Pentru buna desfăşurare a activităţii medicale, la secţia de boli infecţioase vor funcţiona două linii de gardă: una pentru ”boli infecţioase” şi alta în specialitatea ”ATI” pentru COVID-19 (linia ATI din cadrul spitalului va funcţiona, în continuare, la aceeaşi parametri. Practic, SJU Alba Iulia va avea simultan două linii de ATI – una la secţia de pe strada Decebal, nr. 20, iar alta în clădirea spitalului, pe Bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 23).

Imagine indisponibilă

Cu ocazia acestor investiţii pentru pacienţii COVID-19, întreaga secţie a beneficiat de lucrări de renovare, igienizare şi modernizare, a fost dotată cu rampe de oxigen, lămpi UV, au fost montate sisteme de supraveghere video, s-au refăcut circuitele de funcţionare, a fost instalată o reţea de televiziune prin cablu, respectiv o reţea de internet prin Wi-Fi. Acum, fiecare salon beneficiază de televizor şi internet. Pentru buna derulare a investiţiei, în condiţii de siguranţă, a fost necesară, pe timpul derulării lucrărilor, închiderea temporară a secţiei. Aceasta a fost redeschisă, miercuri, 29 iulie.

spital alba

În cadrul secţiei se află 52 de paturi, dintre care 4 paturi de ATI, pentru pacienţii critici. Cele două saloane au fost special create pentru pacienţii critici infectaţi cu noul coronavirus SARS-CoV-2, fiind în prezent singurele de acest tip din judeţ, respectiv de Anestezie şi Terapie Intensivă special create pentru pacienţii COVID-19.

Investiţiile au fost finanţate integral de către Consiliul Judeţean Alba, în subordinea căruia se află spitalul.

Citiţi şi:

„Complicaţiile juridice” împiedică finalizarea investiţiilor pe Transalpina. Zeci de kilometri sunt fără parapeţi

„Am constatat un miracol. Lucrările sunt în grafic”. Autostrada de 40 de kilometri care ar trebui finalizată în noiembrie 2020

Curtea de Conturi a fost învinsă în instanţă de o companie de stat. De ce decizia poate provoca un şoc bugetar

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite