Fosta platformă industrială Resial Alba Iulia, scoasă la vânzare pentru aproape 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruinele fostei fabrici de produse refractare. Foto Adevarul
Ruinele fostei fabrici de produse refractare. Foto Adevarul

Ruinele fostei fabrici de cărămizi refractare, Resial Alba Iulia, sunt scoase la vânzare pentru aparope 6 milioane de euro. Fabrica este în patrimoniul societăţii Trustul de Construcţii Industriale SRL Alba Iulia, aflată în faliment.

Licitaţia publică va avea loc la sfârşitul lunii februarie, la Arad, la sediul lichidatoriului judiciar. Fosta platformă industrială, unde, pâna în urma cu aproape un deceniu, a funcţionat cea mai mare fabrică de cărămizi refractare din România, este vândută la un preţ de 5,8 milioane de euro, valoare de strigare la licitaţia publică anunţată de lichidatorul judiciar. În sumă este inclus terenul în suprafaţă de aproximativ 17 hectare şi activele care au mai rămas nedemolate.

Platforma industrială Resial a fost cumpărată în 2007 de la societatea falimentară Resial SA Alba Iulia de omul de afaceri italian Ariganello Pasqualino, prin intermediul firmei Trustul de Construcţii Industriale SRL pentru suma de aproximativ 10 milioane de euro. Pentru că nu a putut valorifica platforma şi în condiţiile unor credite mari la bănci, firma italianului a ajuns în 2010 în insolvenţă. În prezent se încearcă vânzarea activelor pentru a se putea plăti datoriile. 

Lichidatorul mai vinde sediul administrativ al firmei, la preţul de pornire de  310.000 euro, un atelier tâmplarie, o seră şi un poligon cu linie macara, acestea având un preţ de strigare de 204.000 euro. De asemenea, oferta mai cuprinde, un atelier, o staţie betoane şi una de compresoare, contra sumei de 608.000 euro, dar şi fostul restaurant cu specific italian, Nettuno, pentru care se solicită suma de 570.000 de euro. Valoarea totală a bunurilor scoase la vânzare depăşeşte 7 milioane de euro. Toate aceste valori nu conţin TVA. Licitaţia va avea loc în data de 28 februarie, la sediul lichidatorului judiciar, Euroconsult SPRL din Arad. În cazul în care activele nu se vor adjudeca, licitaţia se va relua în aceleaşi condiţii în 14 martie şi 28 martie.

Resial avea în urma cu 10 de ani circa 2.000 de angajaţi. Fabrica s-a închis în 2005, după care a ajuns în faliment. Pe vremea comunismului era cea mai mare fabrică de produse Refractare din România şi una dintre cele mai mari din Europa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite