Flăcările au mistuit 6 hectare de pajişte alpină de pe Vârful Pătru din Munţii Sebeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompieri din Alba au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu forestier din munţii Lotrului
Pompieri din Alba au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu forestier din munţii Lotrului

Misiunea pompierilor din Alba a fost una dificilă, din cauza terenului accidentat din zonă. În plus, exista pericolul extinderii focului la pădurea aflată la 10 metri de focar.

Flăcările au izbucnit în urmă cu patru zile pe păşunea alpină de pe vârful Pătru din Munţii Sebeşului, aflat la o altitudine de 2.130 de metri.

La operaţiunea de stingere a focului au participat 11 subofiţeri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba care s-au folosit de o autospecială de intervenţie specifică zonei montane, două motopompe şi un TAF de la ocolul silvic.

„Caracteristica acestui incendiu este faptul că arderea se manifestă mocnit la nivel subteran covorului vegetal. De aceea reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag sunt şi acum la faţa locului pentru supravegherea zonei şi luarea măsurilor pentru depistarea eventualelor focare nou apărute“, se arată în raportul ISU Alba.

Angajaţi ai ISU Alba, în număr de 100, au intervenit  alături de colegii lor din Sibiu şi  Vâlcea la stingerea unui puternic incendiu forestier izbucnit sâmbătă, în munţii Lotrului, câţiva kilometri distanţă de şoseaua care şerpuieşte munţii, Transalpina. Pentru neuitralizarea flăcărilor s-a intervenit și cu un elicopter.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite