Fabrica de Arme Cugir are un nou director general: liberalul Graţian Suciu, numit în locul lui Mircea Trifan (PSD)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Graţian Suciu este membru PNL. Foto: facebook/Suciu Gratian
Graţian Suciu este membru PNL. Foto: facebook/Suciu Gratian

Directorul general Mircea Trifan (PSD) de la Fabrica de Arme din Cugir a părăsit funcţia după doi ani, iar în locul acestuia a fost numit, din 1 martie, Graţian Suciu, membru PNL. Acesta din urmă a mai ocupat în trecut postul de director adjunct al fabricii.

Preşedintele PSD Cugir, Mircea Trifan, a preluat funcţia de director general la Fabrica de Arme în aprilie 2013. Atunci, l-a înlocuit în funcţie pe social-democratul Paul Dincu. Conducerea Fabricii de Arme a fost schimbată de mai multe ori, în ultimii ani. Paul Petru Dincu (PSD) l-a înlocuit în funcţie pe Codruţ Cernea, în septembrie 2012.

Dincu a fost, anterior preluării funcţiei, inginer la “Star Transmission” Cugir, departament logistică şi aprovizionare. Mircea Trifan (43 de ani), a fost şef serviciu instalaţii la Apa CTTA Cugir. Cel care preia funcţia de conducere, Graţian Suciu, are 52 de ani şi estemembru PNL. De profesie economist, acesta a mai fost anterior director adjunct la Fabrica de Arme Cugir.

Potrivit declaraţiei de avere din 2015, afişate pe site-ul Fabricii de Arme, Graţian Suciu deţine, împreună cu familia, o casă de 189 mp şi un apartament de 84 mp, terenuri extravilane şi vii în suprafaţă totală de 6452 mp, dobândite prin cumpărare, în perioada 2001-2006, are credite bancare de 22.000 de lei şi investiţii în fonduri, de

25.300 de lei.

De asemenea, este asociat la firma Orient Company SRL (50%), la care deţine părţi sociale în valoare de 150.000 de lei. Mai este acţionar la Laurul SA (2,1%), valoarea acţiunilor fiind de 100.000 de lei. Potrivit datelor ANAF firma la care Suciu este administrator a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de 233.317 lei şi o pierdere de 41.138 lei. Suciu a fost vicepreşedinte PDL Cugir şi consilier local.

Fabrica de Arme din Cugir produce muniţie şi arme de infanterie, arme cu lunetă, mitraliere şi arme pentru piaţa civilă, respectiv arme de vânătoare şi pentru tir destinate în special pieţei din SUA. Compania este în subordinea Romarm şi are circa 900 de angajaţi.

Brandurile de Cugir dorite de toată lumea şi care se vindeau pe pile în comunism: maşina de spălat Albalux şi maşina de cusut Ileana

Povestea maistrului de geniu de la Cugir, care a inventat primul pistol-mitralieră fabricat în România

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite