Două asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Aiud, testate pozitiv cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal Aiud
Spitalul Municipal Aiud

Numărul cadrelor medicale din Alba confirmate cu noul coronavirus creşte după ce s-a extins testarea la nivelul Spitalului Municipal Aiud.

Este vorba despre două asistente şi două infirmiere. În Aiud, luni,13 aprilie 2020, erau şase cazuri de persoane infectate cu COVID-19, potrivit informării făcute publice de Primăria Aiud. Toate cele patru angajate ale spitalului erau asimptomatice, a declarat managerul Spitalului Municipal Aiud, Bogdan Popa, pentru aba24.ro.

”Pentru un caz (o infirmieră) am primit rezultatul pozitiv săptămâna trecută şi în alte trei cazuri (două asistente şi o infirmieră) au venit rezultatele pozitive astăzi. Cele patru angajate sunt din compartimentul ATI al spitalului”, a spus Popa.

Una dintre infirmiere este deja internată la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, iar celelalte urmau să fie izolate în aceeaşi unitate. În total au fost testate 15 cadre medicale din compartimentul ATI şi se va continua testarea în secţiile adiacente: bloc operator, chirurgie, ortopedie – ca măsură preventivă. 

Toţi pacienţii testaţi la spital au avut rezultate negative (ATI). Potrivit managerului spitalului, decizia de testare a personalului medical a fost luată ca urmare a faptului că soţii a două cadre sanitare (o asistentă şi o infirmieră) au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Primăria Aiud face publică în fiecare zi, pe reţeaua de socializare, informarea privind situaţia COVID-19 la nivelul municipiului Aiud. Astfel, potrivit ultimei informări a Primăriei sunt 6 cazuri confirmate în Aiud şi 52 persoane izolate la domiciliu.

”Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 275 de persoane. Pentru 223 persoane perioada de izolare a încetat. ISU Alba ne-a comunicat că un aiudean venit din străinătate a fost preluat de pe aeroportul din Cluj Napoca şi spitalizat în acelaşi oraş deoarece este infectat cu COVID-19. De asemenea, vă reamintim de cazul angajatului SPAPL care locuieşte în Rădeşti, infectat de asemenea cu COVID-19”, se mai precizează în anunţul Primăriei Aiud. Vineri, 10 aprilie, în Alba erau testate pozitiv un număr de 10 cadre medicale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite