Dosar penal pentru corupere sexuală a minorilor în cazul profesorului din Alba Iulia acuzat că pipăia elevele. Bărbatul este asistat de colegi la orele de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a autosesizat şi a demarat cercetări faţă de profesorul de educaţie fizică şi sport de la Şcoala Generală ”Vasile Goldiş” din Alba Iulia, Viorel Oargă (60 de ani) pentru infracţiunea de corupere sexuală a minorilor. Profesorul este asistat de alţi colegi la orele pe care le ţine în prezent.

Dosarul a fost deschis după ce mai multe eleve s-au plâns conducerii şcolii că profesorul le pipăie, le atinge într-un mod inadecvat şi le provoacă la discuţii pe teme sexuale. Peste 30 de plângeri au fost depuse la şcoala din Alba Iulia.

”În dosarul penal cu numărul 598/P/2018 se efectuează cercetări de către organele de cercetare penală  din  cadrul  Poliţiei  Municipiului  Alba  Iulia  –  Biroul de Ordine  Publică, sub conducerea  şi  supravegherea  procurorului  din  cadrul  Parchetului  de pe  lângă  Judecătoria Alba Iulia, cu privire la infracţiunea de corupere sexuală a minorilor. Dosarul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de urmărire penală”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Viorel Oargă a mai fost condamnat în 2012 la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a bătut 4 elevi cu o coadă de mătură, însă nu a fost suspendat din învăţământ astfel că a continuat să predea, având o vechime de peste 20 de ani.

La nivelul unităţii şcolare s-a decis sancţionarea lui Viorel Oargă cu reducerea a 15% din salariu timp de 6 luni, tăierea orelor suplimentare şi supravegherea acestuia de către alte cadre didactice pe parcursul predării. De asemenea, conducerea şcolii a a solicitat poliţiei dispunerea unui test psihiatric la care să fie supus profesorul acuzat. ”Măsurile disciplinare pe care le-am luat în cadrul comisiei de disciplină sunt singurele posibile până la finalizarea anchetei penale. De asemenea, am solicitat organelor de anchetă să dispună efectuarea unei expertize psihiatrice”, a declarat Ramona Popa, directorul Şcolii ”Vasile Goldiş”. Până la finalizarea anchetei, Viorel Oargă va fi supravegheat la orele pe care le predă de alte cadre didactice din cadrul şcolii. 

Ramona Popa a spus că după izbucnirea scandalului tot mai multe persoane au prins curaj şi reclamă comportamentul abuziv şi inadecvat al profesorului de sport de-a lungul carierei sale în învăţământ. Profesorul Viorel Oargă respinge însă acuzaţiile. ”Nu este adevărat că am pipăit elevele. Categoric nu este adevărat. Nu ştiu de unde s-a ajuns la acuzaţiile acestea. În declaraţia pe care am dat-o am explicat că sunt situaţii la sport când se poate realiza un contact fizic, se coordonează o mişcare, se acordă ajutor, dar în aceste situaţii nu poţi să mergi mai departe ca să realizezi un contact cu nuanţă de tandreţe sau chiar şi cu violenţă. Sunt foarte atent în astfel de situaţii pentru că am avut probleme în trecut. Am greşit totuşi că am dat nişte note mai mici, am făcut nişte observaţii când nu aveau echipamentul corespunzător la oră”, a spus Viorel Oargă.

Te-ar putea interesa şi:

VIDEO Cel mai performant primar de comună din România, exclus oficial din PSD: „M-au dat afară noaptea, ca hoţii“

Peste 1 milion de euro pentru 100 de soluţii inteligente. Cum vrea Alba Iulia să devină primul ”Smart City” din România

Mărturia unui taximetrist care a transportat un criminal 100 de kilometri cu maşina: „Era foarte liniştit şi se comporta normal“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite