Cum arată prima parcare supraetajată din Alba Iulia ce va fi construită în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parcare alba iulia

Primăria Alba Iulia va construi în zona centrală prima parcare supraetajată din oraş. Clădirea va fi ridicată în spatele magazinului Unirea.

Documentaţia pentru aprobarea proiectului va intra la aprobare în şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie. Până atunci, reprezentanţii primăriei se întâlnesc cu operatori din domeniu, printre care Interparking (grup belgian ce deţine mai multe parcări în ţară), pentru a studia modalităţile de finanţare a acestor proiecte de construire a parcărilor pe mai multe niveluri în oraş, având în vedere şi celelalte planuri, printre care parcarea subterană din zona centrală.

În ceea ce priveşte locaţia din spatele magazinului ”Unirea”, ce va deveni în curând un nou complex comercial, aceasta ar urma să aibă 150-170 de locuri de parcare, faţă de cele aproximativ 40 care sunt disponibile în prezent. 

În zona vizată, acum sunt garaje şi locuri de parcare la sol. Suprafaţa totală este de 1.500 mp. Aici ar urma să fie construită o clădire cu regim de înălţime parter şi două sau trei etaje, cu acoperiş în sistem de terasă înverzită.

Locurile noi de parcare vor deservi atât blocurile din zonă cât şi funcţiunile mixte de pe strada Tudor Vladimirescu. Magazinul ”Unirea” va deveni un mini-mall, noul proprietar al clădirii având planuri de modernizare a locaţiei, încă din această toamnă. Astfel, pe lângă faptul că există deja nevoie de mai multe locuri de parcare în zonă, odată cu noua locaţie de cumpărături, este posibil ca zona să se aglomereze şi mai mult.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite