Cum acţionau patru hoţi în supermarket-uri din Alba Iulia. Metodele ingenioase prin care furau bunuri şi alimente fără să fie depistaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două dintre persoanele condamnate surprinse ”în acţiune” în magazinul Kaufland
Două dintre persoanele condamnate surprinse ”în acţiune” în magazinul Kaufland

Judecătoria Alba Iulia a motivat soluţia de condamnare la închisoare a patru persoane din Sibiu, doi bărbaţi de 23 şi 41 de ani şi două femei, de 22 şi 23 de ani, acuzate de săvârşirea, în perioada iulie – septembrie 2018, a patru infracţiuni de furt din Kaufland, Selgros, Dedeman şi Altex.

Inculpaţii se numesc Grancea Luminiţa, Grancea Lavinia Tiţa, Grancea Gabriel şi Grancea Flavius. Ultimul dintre cei patru a primit 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Grancea Lavinia Tiţa şi Grancea Gabriel au primit fiecare câte 11 luni de închisoare, tot cu suspendare. Grancea Luminiţa, care este recidivistă, a fost condamnată la pedeapsa rezultantă de 9 luni şi 306 zile de închisoare, în regim de detenţie.

Prima ”lovitură” a avut loc în 28 iulie 2018, în incinta magazinului Selgros din Alba Iulia. Inculpaţii Grancea Gabriel şi Grancea Flavius au sustras mai multe produse alimentare în cuantum de 785,72 lei. Din imaginile inregistrate cu camerele se observă cum trei persoane dintre care două de sex masculin, după ce îşi umplu coşul de cumpărături, se îndreaptă spre casa de marcat, iar unul dintre barbaţi trece de casa de marcat fără a plăti produsele în timp ce altul distrage atenţia agentului de pază poziţionându-se în faţa acestuia pentru a-i optura câmpul vizual. Maşina folosită de către inculpaţi a fost observată  de asemenea în imaginile video de la magazinul Selgros, fiind vorba de un Audi de culoare închisă. Bunurile au fost transportate la  maşina cu care au venit şi s-au întors în Municipiul Sibiu cei doi hoţi.

Imagine indisponibilă

Al doilea furt a avut loc în 22 august 2018, în magazinul Kaufland, de unde au fost sustrase bunuri alimentare în valoare de 3.500 lei. Este vorba de un coş plin cu caşcaval şi salam. Camerele video din incinta magazinului au surprins două persoane, un bărbat şi o femeie, care, după ce pun în coşul de cumpărături mai multe produse alimentare, trec pe la o casă de marcat  care nu era deschisă clienţilor, reuşind să iasă din magazin fără să fie observaţi. Potrivit declaraţiei inculpatei Grancea Lavinia Tiţa rezultă că, aceasta, împreună cu cumnatul său, Grancea Gabriel, s-au deplasat cu autoturismul marca Audi la Alba Iulia, tot cu intenţia de a sustrage bunuri din supermarketuri. În acceaşi zi, cei doi au sustras din incinta magazinului Altex Alba Iulia, situat în imediata apropiere a supermarketului Kaufland, trei sisteme audio portabile de dimesiuni mici pe care le-au introdus în geci şi astfel au părăsit magazinul pe la casele de marcat fără ca angajaţii să îşi dea seama că avea asupra lor obiecte furate. Furtul sistemelor audio portabile de către inculpaţi a fost surprins, de asemenea, de camerele de supraveghere ale magazinului.

Ultimul furt a avut loc în 13 septembrie 2018, când Grancea Luminiţa şi Grancea Lavinia Tiţa (nora primei inculpate) au sustras lenjerii de pat din incinta magazinului Dedeman Alba Iulia, la ”acţiunea” de furt participând şi un copil minor, respectiv fiica acesteia din urmă. Familia s-a deplasat în Alba pentru a vizita o rudă la Penitenciarul Aiud. La întoarcere, soţul uneia dintre femei s-a întâlnit cu o persoană de sex masculin, căreia intenţiona să-i vândă autoturismul marca Audi, în parcarea magazinului Dedeman. În acest timp, cele două femei şi fiica minoră în vârstă de 4 ani, au mers la toaleta magazinului, ocazie cu care au observat o lenjerie de pat cu prinţese pe care şi-o dorea fata. 

Imediat, s-au deplasat la raionul de lenjerii de pat de unde Grancea Luminiţa a sustras două lenjerii normale şi o pilotă, iar Grancea Lavinia Tiţa a furat trei lenjerii de pat şi o pilotă. Femeile au trecut cu bunurile sustrase pe la o casă de marcat care era închisă, bariera fiind forţată de Grancea Lavinia Tiţa. Pe camerele de supraveghere se observă cum, la intrarea în magazin, cele două femei nu aveau bunuri asupra lor, iar la ieşire, fiecare are obiecte asupra sa, inclusiv fiica minoră. Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate în cauză au fost ridicate şapte lenjerii de pat în ambalaj original şi două boxe portabile de culoare roşie şi gri. Bunurile sustrase din incinta magazinului Dedeman au fost restituite magazinului.

Citiţi şi:

VIDEO La promenadă pe autostradă. Noua distracţie pe şantierul A10, între Sebeş şi Alba Iulia: pe jos, cu bicicleta şi cu ATV-ul

 

Continuă reţinerile în cazul grupării de hoţi care furau bani din maşini cu ajutorul unor sisteme de bruiaj. Doi bărbaţi din Arad au ajuns în arest

 

FOTO Cum îşi face un afacerist pensiune în inima rezervaţiei din Apuseni. „L-am amendat cu 1.500 de lei, că atât permite legea“

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite