Criminalul „gelos“ rămâne în arest. A omorât un tânăr şi a înjunghiat-o pe prietena acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Paştiu va fi cercetat, în continuare, în stare de arest preventiv
Alexandru Paştiu va fi cercetat, în continuare, în stare de arest preventiv

Bărbatul acuzat de uciderea unui tânăr cu mai multe lovituri de cuţit şi rănirea gravă a prietenei acestuia, tragedie produsă în 19 aprilie în localitatea Răhău din Alba, rămâne în arest preventiv.

Tribunalul Alba a dispus joi, 13 mai, prelungirea măsurii arestării preventive cu 30 de zile pe numele inculpatului Paştiu Alexandru acuzat de omor, tentativă de omor şi violare de domiciliu.

”(...) prelungeşte măsura arestării preventivă luată faţă de inculpatul Paştiu Alexandru aflat în Arestul IPJ Alba, pentru o durată de 30 zile începând cu data de 20.05.2021 şi până la data de 18.06.2021, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se precizează în minuta hotărârii instanţei. Inculpatul vrea însă în libertate şi a contestat decizia Tribunalului.

Bărbatul are 36 de ani şi se crede că a comis faptele din gelozie, fiind probabil îndrăgostit de tânăra de 21 de ani pe care, de asemenea, a înjunghiat-o. Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de 19 aprilie, în jurul ore 04.00.  A intrat în locuinţa unde se aflau cei doi şi l-a înjunghiat pe prietenul tinerei de mai multe ori. Daniel avea 23 de ani şi a murit în urma loviturilor primite. Tânăra a scăpat cu viaţă, fiind internată în spital. 

După ce i-a atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Acesta a fost prins în jurul orei 12.30 într-o pădure din apropierea satului. Acesta ar urma să fie acuzat de comiterea infracţiunilor de omor, tentativă la omor şi violare de domiciliu. 

Bărbatul a fost prins de către poliţişti care au ajuns până în locul în care acesta se ascundea, într-o zonă greu accesibilă, cu ajutorul motocicletelor enduro. În momentul în care cei doi poliţişti echipaţi în motociclişti l-au imobilizat pe agresor, aceştia l-au întrebat unde este cuţitul, el răspunzând că l-a pierdut prin grădină.

criminal

Cei doi poliţişti care l-au prins în pădure pe suspectul de crimă

”Inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa victimelor din municipiul Sebeş, sat Răhău, jud. Alba şi le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului. În urma agresiunilor fizice, a survenit decesul unei victime de gen masculin în vârstă de 23 de ani şi rănirea celeilalte victime, de gen feminin, în vârstă de 21 de ani. Aceasta din urmă a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fiind stabilă. Presupusul autor a fugit de la locul faptelor, fiind identificat ulterior de către organele de poliţie, în apropierea unei păduri din localitate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

   

Detalii despre modul în care a fost prins criminalul Alexandru Paştiu au fost făcute publice pe grupuri de pe Facebook ale poliţiştilor:

„Creţu Ionuţ Dragoş din cadrul – Secţiei 7 Politie Rurală Sebeş şi Pop Horea Cosmin din cadrul Poliţiei Sebeş – Biroul Rutier, în cursul zilei de azi, 19.04.2021, au reuşit prinderea autorului infracţiunii de omor săvârşit în noaptea de 18/19.04.2021 în localitatea Răhău, jud. Alba, după ce acesta a fugit de la locul faptei şi s-a ascuns în pădure.

Precizez că cei doi colegi au plecat în căutarea autorului cu 2 motociclete de teren, iar după mai multe ore de căutări au reuşit să identifice şi să reţină autorul care avea asupra sa un cuţit, fiind extrem de violent, într-o pădure din apropierea mun. Sebeş”.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Se asfaltează Trans-salina, drumul spre un sat cu 14 oameni. Costul investiţiei: peste 30.000 de euro pe cap de locuitor

 

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, demis din funcţie. Daniel Ilcu, prins cu alcoolemie de 5,68 g‰ 

     

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite