Consilierii USL susţin revocarea hotărârii de majorare a impozitelor în Alba Iulia. Au convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotărârea este contestată de consilierii PNL. Foto Adevărul
Hotărârea este contestată de consilierii PNL. Foto Adevărul

Consilierii USL din Alba Iulia au iniţiat un proiect de hotărâre prin care doresc revocarea hotărârii Consiliului local referitoare la majorarea impozitelor şi taxelor cu 16,05 la sută. Consilierii au depus solicitarea la primărie, iar şedinţa Consiliului local va avea loc, cel mai probabil, luni, 14 ianuarie 2013.

Consilierul PNL Gabriel Pleşa a declarat că s-a obţinut şi semnătura de susţinere a consilierului local PPDD, Dorin Pocol, astfel încât numărul voturilor este acum de 10. Iniţiatorilor le mai lipseşte, totuşi, un vot.

“Noi considerăm că în şedinţa extraordinară din 7 ianuarie am fost pur şi simplu minţiţi, şi subliniez acest cuvânt, minţiţi de cei din aparatul de specialitate al primarului şi chiar de conducerea primăriei în ce priveşte această ordonanţă, această lege cu privire la mărirea taxelor şi impozitelor locale. Doamna directoare de la Serviciul de Taxe şi Impozite locale (Ana Şinar) ne-a prezentat un act, care spunea că este publicat la Monitorul Oficial şi există această înregistrare. S-a dovedit ulterior că, în acel moment, nu era publicat în Monitorul Oficial nimic. Legea este foarte clară, dă posibilitatea consiliilor locale să hotărască în marja 10-20 % dacă se măresc sau nu impozitele şi taxele locale sau rămân la nivelul anului 2012”, a afirmat Gabriel Pleşa, preşedintele PNL Alba Iulia.

În replică, viceprimarul Paul Voicu a declarat că demersul consilierilor USL este o “tevatură” politică şi că majorarea nu influenţează semnificativ oamenii având în vedere că este vorba despre sume mici de bani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite