”Clubul jurnaliştilor” la Şcoala generală ”Avram Iancu” din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii înscrişi în proiect au pus întrebări ziariştilor
Elevii înscrişi în proiect au pus întrebări ziariştilor

Un număr de 25 de elevi ai Şcolii Generale ”Avram Iancu” din Alba Iulia vor să desluşească tainele jurnalismului. Primul pas este înfiinţarea unui ”club al jurnaliştilor”, proiect ce se va derula pe parcursul anului şcolar. Prima etapă a fost participarea la o întâlnire cu jurnalişti profesionişti din Alba Iulia.

Evenimentul de debut al proiectului ”Clubul jurnaliştilor” s-a desfăşurat joi, 6 noiembrie, la sediul şcolii din Alba Iulia. 25 de elevi ai claselor V-VIII şi-au prezentat argumentele pentru care doresc să devină jurnalişti. Într-un loc familiar, în sala de clasă, elevii şi-au învins emoţiile şi au pus întrebări jurnaliştilor pentru a şti la ce să se aştepte în perioada următoare, când ei vor deveni jurnalişti.

Obiectivul al proiectului ”Clubul jurnaliştilor” este acela de a identifica elevi creativi, spontani, entuziaşti, care doresc să se implice în viaţa şcolii şi a comunităţii în care trăiesc şi vizează formarea unor competenţe de comunicare, digitale, de muncă în echipă, în vederea realizării unor emisiuni radio, interviuri sau reportaje, susţin iniţiatorii. Scopul acestui proiect este formarea deprinderilor de comunicare, de muncă în echipă, în vederea promovării activităţilor şi a performanţelor elevilor, precum şi formarea unei imagini pozitive a şcolii în comunitatea locală.

Proiectul se va derula pe parcursul anului şcolar 2014-2015. Începând cu luna decembrie, toţi elevii înscrişi vor participa la activităţile care ulterior îi vor ajuta să se formeze pentru meseria de jurnalişti. Vor avea interviuri pe teme diverse, respectiv stil de viaţă sănătos, bune maniere, sport sau campanie antifurt. Se vor întâlni cu jurnalişti şi vor face vizite la instituţiile de presă partenere. De asemenea, vor lua parte la emisiuni la staţia radio a şcolii şi vor realiza reviste, ziare şi filme/reportaje. Echipa de coordonare şi implementare este formată din: director Elena Ignat, prof. Mirela Ianc, prof. Dana Slevaş, prof. Ioana Toma, prof. Gabriela Maria, prof. Iulia Calistru, prof. documentarist Camelia Pop şi prof. Simona Medrea

Din ianuarie şi până în martie 2015, copiii vor merge în vizită la instituţiile de presă, unde vor vedea ”pe viu” cum se desfăşoară toate activităţiile. Pe data de 3 mai 2015 va avea loc conferinţa de încheiere a proiectului în care vor fi prezentate rezultatele proiectului şi ceea ce s-a lucrat.

Câţiva dintre elevii implicaţi  în proiect au prezentat motivul pentru care au dorit să participe la proiect:

Pentru mine, a participa în cadrul proiectului <<Clubul jurnaliştilor>> înseamnă a afla informaţii despre jurnalism pe înţelesul nostru”, a mărturisit Georgiana Bărbănţan, din clasa a VI -a.

Acest proiect este util pentru formarea caracterului şi dezvoltarea noastră, o experienţă din care avem de învăţat”, a spus Alina Nicole Pascu, din clasa a VI-a.

Raluca Groza, tot din clasa a VI –a, consideră că ”acest proiect este o uşă deschisă pentru a încerca o nouă experienţă, să pot spune că am încercat. Îmi doresc să reuşesc, dar nu voi putea fără muncă”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite