Cel mai căutat interlop din Alba anunţă pe Facebook că se întoarce în ţară şi se predă: „Sunt sătul să tot fug şi voi să nu mă găsiţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul Raul Rus din Alba Iulia, zis ”Pricu”, anunţă pe Facebook că se întoarce în România pentru a se preda după aproape şapte ani, perioadă în care ar fi fost căutat cu mandat internaţional de arestare. Pricu este condmanat la 5 ani şi 6 luni de închisoare şi susţine că este ”sătul să tot fugă”.

”Sunt sătul să tot fug si voi să nu mă găsiţi... Asa că m-am hotărât să vin acasă. Să ştie lumea că vin acasă nu sa văd la ştiri că am fost prins. DREPTATEA NU MI-O DĂ NIMENI, MI-O FAC EU”, a scris, marţi, Raul Rus pe Facebook. Pricu este activ pe reţeaua de socializare din anul 2012 şi postează frecvent fotografii cu el în diverse oraşe ale Europei. Profilul acestuia arată că se afla în oraşul Frankfurt pe Main din Germania.

Raul Rus nu mai are în prezent niciun dosar penal în faza de judecată. Ultima condamnare a primit-o în urmă cu o lună şi este de 5 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”. Aceasta este rezultatul contopirii cu o altă pedeapsă mai veche de 4 ani de închisoare şi cu un rest de pedeapsă de 1.027 de zile dintr-o condamnare mai veche. 

Pricu a fost condamnat pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori. Acesta a fugit din România în anul 2010, înainte ca BCCO şi DIICOT să destructureze gruparea din care făcea parte. Pentru a scăpa de oamenii legii şi-a schimbat numele în Hancheş, după soţia acestuia condamnată şi ea la închisoare cu suspendare pentru proxenetism. Între timp cei doi au divoraţ iar Pricu a revenit la numele Rus. Dosarul a fost trimis în judecată în 2011, iar sentinţa definitivă a fost pronunţată în februarie 2017. Interlopul a fost judecat şi pentru complicitate la dare de mită, într-un dosar instrumentat de DNA Alba Iulia, infracţiune săvârşită pe vremea când era în Penitenciarul Aiud. În acest dosar a primit 4 ani cu executare, în ianuarie 2014.

image

Unii dintre prieteni îl felicită pentru decizia acestuia, alţii îi urează deja ”liberare grabnică”, în timp ce unii îl sfătuiesc să se ascundă în continuare: ”Mai fenteaza-i Pricule !! Cu tot cu urmărirea lor internaţională nu te-au găsit 7 ani. Te cred şi eu că te-ai săturat./ Pedeapsa uşoară dacă vii acasă şi liberare grabnică”.

Anunţul interlopului poate fi, însă, o simplă cacealma. Rămâne de văzut dacă va face acest lucru în realitate. Strict juridic, Pricu are avantaje în acest moment dacă se va preda. Pedeapsa pe care o are este mult mai mică decât cea la care se aştepta iniţial, având în vedere şi că este recidivist şi mai avea o ”coadă” de aproape 3 ani.

Profilul său de pe reţeaua de socializare a fost utilizat de comentatori inclusiv pentru ameninţări cu moartea la adresa unor şefi din BCCO Alba Iulia. ”Cristian Link e şeful de la antidrog alba, el mi-a arestat amicul de la care mă aprovizionam şi l-a ţinut 4 luni la arest, pentru asta vreau să-i dau cuţitul pe la spate... îl urmăresc de câteva luni, ştiu unde stă şi că circulă cu un citroen cu nr de hunedoara...”, este comentariul scris în noiembrie 2016 de un anume Stanciu Aurel la o postare a lui Raul Rus.

Citiţi şi:

 

Sentinţă definitivă la Alba Iulia în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“. 14 inculpaţi condamnaţi la 60 de ani de închisoare

 

„Revelaţia“ lui Gregorian Bivolaru la Alba Iulia: „Sunt într-o situaţie asemănătoare cu Iisus, condamnat pe nedrept“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite