Care sunt traseele turistice închise în zonele montane din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul/Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseele montane
Foto Adevărul/Turiştii sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe traseele montane

Jandarmii montani şi salvamontiştii din Alba îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze pe traseeledin zona staţiunii Arieşeni şi nici pe cele din Munţii Sebeşului. Unele au fost închise, altele sunt greu practicabile.

Traseele montane din Munţii Sebeşului sunt închise, cu excepţia drumului care leagă zona Luncile Prigoanei de domeniul schiabil de pe Şureanu. Turiştii care ajung în zonă cu maşina trebuie să ştie de la Capâlna la barajul Oaşa  carosabilul este umed, iar de aici până la pârtiile de schii de pe masivul Şureanu drumul este acoperit cu zăpadă şi gheaţă, aşa că ar trebuie să aibă în dotare lanţuri antiderapante. În zona Tău se lucrează la carosabil, iar pe o porţiune de 50 de metri se circulă pe o singură bandă.

La Arieşeni traseele montane sunt greu practicabile şi nu sunt  recomadate excursiilor.

Trsee montane închise

În zona Luncile Prigoanei stratul de zăpadă ajunge la 10 centimetri, iar la Poarta Raiului, Şurianu , măsoară în jur de 25 de centimetri. Salvamontiştii susţin că nu se poate vorbi de alunecări de teren şi nici de avalanşe.

Potrivit jandarmilor montani a început să ningă de vineri dimineaţa, atât în zona părtiilor de la Vârtop, Arieşeni, cât şi pe domeniul schiabil de la Şureanu. Deocamdată, pârtiile nu sunt deschise.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite