Candidaţii din Alba, „locomotive“ pe listele electorale. Nu vor sau nu pot să ajungă în Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri europarlamentare 2014
Alegeri europarlamentare 2014

Alba nu are şanse să ”trimită” un candidat cu domiciliul în judeţ în Parlamentul European. Pe lsitele electorale ale partidelor mari regăsim candidaţi din judeţ, dar rolul acestora este doar unul electoral, de a atrage voturi pe seama imaginii pe care o au în rândul alegătorilor.

Cel mai bine ”plasat” candidat din Alba este primarul Mircea Hava, liderul PDL. Acesta se află pe locul 11 a listei partidului pe care îl conduce în judeţ. Primarul din Alba Iulia nu va merge în Parlamentul European chiar dacă, teoretic, PDL va oţine 11 mandate, lucru puţin probabil având în vedere sondajele de dinainte de scrutinul electoral. Hava a spus că rolul său este acela de ”locomotivă”, de a atrage voturile alegătorilor din Alba Iulia şi din judeţ.

Pe lista PNL îl regăsim, pe poziţia 12, pe Florin Roman, preşedintele organizaţiei Alba Iulia şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Nici acesta nu are şanse să ajungă în Parlamentul European, motivele fiind aceleaşi ca în cazul PDL. Roman s-a folosit de campania electorală de la europarlamentare pentru a-şi construi imaginea de om politic în perspectiva alegerilor locale din 2016. 

Deputatul Clement Negruţ candidează pe lista Partidului Mişcarea Populară, pe poziţia 16. Rolul acestuia pare a fi tot unul de ”locomotivă” electorală. PMP se află la primul examen politic şi va fi interesant scorul obţinut în Alba, având în vedere că nu are primari şi o infrastructură egală cu celalalte formaţiuni politice.

PSD propune doi candidaţi pe lista electorală. Unul este Victor Negrescu, membru al PSD Alba, dar cu domiciliul în judeţul Ilfov. Negrescu poate ajunge direct în Parlamentul European dacă alianţa electorală pentru care candidează obţine peste 45 la sută din voturile alegătorilor. Tot pe lista alianţei PSD-PC-UNPR se află, la poziţia 32, Vera Dorina Cristescu, cu domiciliul în oraşul Câmpeni.

Un alt candidat din Alba se află pe lista PNŢCD, pe locul 12. Este vorba despre preşedintele organizaţiei judeţene a partidului, Alin Popa.

Europarlamentare 2014. Live text. Prezenţă la vot de aproape 14% în Alba la ora 13.00

Europarlamentare 2014 Alba. Bărbat din Bistra cercetat penal pentru că nu şi-a lăsat soţia să voteze

Europarlamentare 2014 Alba. Peste 500 de deţinuţi de la Penitenciarul Aiud au votat cu ajutorul urnei mobile

Europarlamentare 2014. Primarul din Alba Iulia: „Dincolo de Arcul Carpatic se va băga mâna în sacul cu voturi“

VIDEO Europarlamentare 2014. O femeie de 99 de ani din Alba Iulia a votat pentru ca „să fie mai bine în ţară“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite