Camera intimă a Penitenciarului Aiud, cea mai râvnită celulă printre deţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patul din camera intimă a Penitenciarului Aiud, unde se consumă întâlnirile amoroase dintre deţinuţi şi soţiile acestora, nici nu apucă să se răcorească. Încăperea este cea mai dorită celulă, însă nu orice deţinut  poate "evada" aici.

Despre deţinuţi se poate comenta aproape orice, însă nu se poate spune prea mare lucru când vine vorba de vizitele conjugale. Până şi criminalii au acces în camera intimă, dacă nu au abateri disciplinare grave. Ca să ajungă în această încăpere, persoanele private de libertate trebuie să dovedească un comportament adecvat, să fie condamnaţi definitiv şi să aibă o relaţie de căsătorie cu partenerul dovedită cu acte.

„Pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie să fi avut o relaţie similară relaţiilor stabilite între soţi de minimum şase luni, anterior momentului solicitării vizitei intime. Solicitanţii vor da declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte îndeplinirea condiţiei“, a explicat Nicoleta Mătărângă, purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie. După ce primesc undă verde din partea conducerii închisorii, amorezii trebuie să se angajeze că  nu deteriorează  în niciun fel mobilierul din interiorul camerei.

Deţinuţii divorţează şi se recăsătoresc

Mai mulţi deţinuţi au divorţat şi s-au recăsătorit cu fostele soţii chiar şi de trei-patru ori de când se află în detenţie pentru a se putea bucura de vizita intimă de 48 de ore de după cununia civilă şi de vizita de două ore acordată trimestrial. Sute de deţinuţi ai Penitenciarului ar vrea să beneficieze de avantajele camerei în care îşi mai pot îneca amarul detenţiei. Potrivit datelor din raportul pe 2011 al instituţiei, au fost aprobate 26 de vizite conjugale. Una nu s-a mai consumat, întrucât soţia deţinutului se afla în stare de arest preventiv în custodia Poliţiei, iar când a ajuns în penitenciar soţul fusese transferat în altă unitate de detenţie.

„Referitor la recăsătorirea în Penitenciar,   anul trecut am înregistrat  un număr  de 26 de căsatorii din care 1/3 sunt recăsătoriri. Motivul este beneficierea de vizite conjugale de 48 de ore după căsătorie şi  o vizita intimă de două ore  o dată la 3 luni,  dacă indeplinesc anumite condiţii. Prin excepţie, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, pentru primul an după încheierea căsătoriei, în cazul persoanelor care s-au căsătorit în Penitenciar“, a mai spus Nicoleta Mătărângă.

„Se fac planificări pentru folosirea camerei intime. Reprezentanţii penitenciarului au datoria să le comunice din timp soţilor sau partenerilor data şi ora la care au fost planificaţi“, a afirmat Nicoleta Mătărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.

 Este de înţeles de ce camera intimă este cea mai dorita celulă a Penitenciarului Aiud, unde erau încarcerate la finele anului trecut 954 persoane.  Camera conjugală aflată în incinta locului de deţinere funcţionează din noiembrie 2007. Cele mai multe vizite s-au consumat în 2008, nu mai puţin de 214.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite