Cadrele medicale de la spitalele din Alba Iulia şi Aiud, infectate cu COVID 19, s-au vindecat. Rata de vindecare în judeţ este de peste 52 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul de testare de la Spitalul Judeţean Alba Iulia
Laboratorul de testare de la Spitalul Judeţean Alba Iulia

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi Spitalul Municipal Aiud, diagnosticate cu noul coronavirus, au fost declarate vindecate sâmbătă, 25 aprilie 2020.

În cadrul celor două unităţi spitaliceşti din Alba nu mai există niciun angajat bolnav, se precizează într-un comunicat de presă, transmis sâmbătă de SJU.

„La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia nu mai există, la această oră, niciun cadru medical pozitiv cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus. Sâmbătă, 25 aprilie, cu două teste negative efectuate ieri şi astăzi, a fost declarat vindecat ultimul infirmier confirmat pozitiv, din cadrul secţiei special amenajate pentru îngrijirea pacienţilor suspecţi de COVID-19 (denumită izolator; situată în clădirea principală a SJU Alba Iulia). Anterior acestui caz, a fost declarat vindecat un asistent medical din cadrul secţiei de Urologie, iar la mijlocul lunii aprilie, patru cadre medicale, ale secţiei de gastroenterologie – un medic, doi asistenţi medicali şi un infirmier – s-au vindecat de COVID-19″, a transmis Spitalul Judeţean într-o informare de presă.

În cazul fiecăruia dintre cele şase cazuri pozitive, rezultatele ambelor teste au fost negative. Cadrele medicale au avut o evoluţie favorabilă încă de la debut, fiind izolate din timp, corespunzător, pentru protejarea personalului medico-sanitar şi a pacienţilor, se arată în comunicat. De la începutul evoluţiei pandemiei, la spitalul din Alba Iulia au fost testate circa 450 de cadre medicale, iar toate rezultatele, cu excepţia celor şase, au ieşit negative.

Tot sâmbătă, au fost declarate vindecate două angajate ale Spitalului Municipal Aiud, după ce, anterior, alte patru angajate – asistente şi infirmiere – au avut două teste consecutive negative. Cele două au fost externate din Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unde sâmbătă a fost ziua cu cele mai multe externări de la începutul pandemiei.

Astfel, potrivit unui comunicat postat pe pagina de facebook a spitalului, şapte pacienţi, un bărbat şi şase femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 76 de ani, au fost externaţi după ce rezultatele a două teste, efectuate consecutiv, au ieşit negative. În judeţul Alba, rata vindecărilor este sâmbătă de 52,79%, aproape de două ori mai mare decât cea naţională.

Citiţi şi:

 

Cum a consumat maşina de serviciu de lux a fostului primar din Alba Iulia 380 de litri de combustibil fără documente legale. Constatările Camerei de Conturi

 

VIDEO Revoltă la o fermă de sparanghel din Germania. Românii acuză că au fost înşelaţi la bani şi vor să se întoarcă acasă

 

VIDEO Punct final în dosarul crimei şocante de la Mediaş: trei bărbaţi acuzaţi de omor, condamnaţi definitiv la 29 de ani de închisoare

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite