Cadou de sărbători: 8 firme din Alba concediază 167 de muncitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de an vine cu disponibilizări în Alba. Angajatorii din judeţ au anunţat că vor trimite în şomaj în decembrie peste 160 de salariaţi. Opt angajatori din Alba au anunţat că, din cauza lipsei de comenzi pe sezonul rece şi a greutăţilor întâmpinate în plata salariilor, vor trimite muncitorii acasă.

 Numărul total al disponibilizaţilor este de 167 de angajaţi. Majoritatea firmelor care fac disponibilizări sunt din domeniul construcţiilor afectat din punct de vedere a activităţii în perioada de iarnă. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Alba, în luna decembrie 30 din angajaţii de la SC Pomponio vor rămâne fără loc de muncă.

Tot în această lună, firma care va trimite cele mai multe persoane în şomaj este SC Intertrans SRL, care se va despărţi de 40 de persoane. De asemenea, 23 de angajaţi ai SC Deltaco vor intra pe lista persoanelor fără loc de muncă. Reduceri masive de personal sunt anunţate şi la Contact Impex, Start Construct şi SC Simcris Abrud, societăţi specializate în materiale de construcţii. În judeţ sunt înregistraţi acum 11.700 de şomeri. Alba este în continuare în topul judeţelor din Transilvania în ceea ce priveşte numărul de şomeri, cu o rată a şomajului de 6,83 la sută. 

Lista firmelor care fac disponibilizări:

SC INTERTRANS SRL Alba – 40 de persoane 

SC START CONSTRUCT SRL ALBA - 27 de persoane 

SC SIMCRIS SRL ABRUD - 17 persoane 

SC DELTACO SRL -23 de persoane 

SC POMPONIO CONSTRUCTII SRL - 19 persoane

SC POMPONIO CONSTRUCT BUSINESS SRL - 11 persoane 

SC F.I.S.E. ELECTRICA SERV S.A -  6 persoane 

SC CONTACT IMPEX  SRL - 24 de persoane

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite