Aproape 200 de persoane, lăsate fără loc de muncă în prag de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sectorul construcţiilor este cel mai afectat de disponibilizări FOTO Arhivă
Sectorul construcţiilor este cel mai afectat de disponibilizări FOTO Arhivă

Seria concedierilor colective a continuat, în Sălaj, şi în luna noiembrie, sectorul din care se dau afară cei mai mulţi oameni fiind cel al construcţiilor.

Venirea frigului a îngheţat piaţa construcţiilor, motiv pentru care firmele de profil se între în a da afară angajaţii. După ce în cursul lunii octombrie trei firme de construcţii au notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj că disponibilizează colectiv 190 de persoane, în noiembrie alte două societăţi din acest sector, plus una din domeniul confecţiilor de îmbrăcăminte, au comunicat că dau afară oameni. Este vorba despre 197 de persoane care au rămas, în prag de iarnă, fără un loc de muncă.

Şi vorbim doar de concedieri colective, în care sunt daţi afară mai mult de zece angajaţi, situaţii în care legea îi obligă pe angajatori să anunţe AJOFM. Numărul celor care îngroaşă acum numărul şomerilor este, cu siguranţă, mult mai mare.

La sfârşitul lunii noiembrie, rata şomajului  înregistrat la nivelul judeţului Sălaj  a fost de  5,92 la sută,  mai mare  cu 0,18 puncte procentuale decât cea din luna precedentă. Numărul total al şomerilor înregistraţi  la finele lunii  a fost  de 6.219, mai mare  cu 187  persoane faţă de  luna  octombrie.
        
 

Zalău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite