Bărbat din Blaj reţinut pentru instigare publică pe Facebook. A postat comentarii prin care incita la acte de violenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandalul de la Blaj s-a finalizat cu şapte reţineri
Scandalul de la Blaj s-a finalizat cu şapte reţineri

Scandalul ce a avut loc sâmbătă, 1 mai, pe strada Barbu Lăutaru din Blaj, încheiat cu reţineri şi amenzi de zeci de mii de lei, face şi victime colaterale.

Un bărbat din Blaj a fost reţinut de poliţişti pentru postări pe reţeaua de socializare Facebook. 

Oamenii legii s-au sesizat, din oficiu, în legătură cu faptul că un bărbat de 36 de ani, din Blaj, în contextul intervenţiei forţelor de ordine pentru restabilirea liniştii pe strada Barbu Lăutaru, ar fi postat, pe o reţea de socializare, comentarii prin care instiga cetăţenii să săvârşească fapte de violenţă. 

”Pe numele său a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare publică, iar poliţiştii l-au reţinut, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 mai, să-l prezinte în faţa magistraţilor din cadrul Parchetului  de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale”, a transmis sâmbătă IPJ Alba.

Acest bărbat nu a fost implicat în scandalul din cartierul romilor, dar a ajuns în arestul Poliţiei datorită postărilor de pe Facebook. În total, au fost reţinute şapte persoane, şase implicate direct în scandal şi bărbatul acuzat de instigare publică. Cinci bărbaţi şi o femeie sunt cercetaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. 

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare şi 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.000 de lei, la Legea 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite