BAC 2013 Rezultate parţiale Alba. Cine sunt elevii de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 vor fi anunţate luni, până în ora 12.00. Aproximativ 3.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Alba aşteaptă primele rezultate. Potrivit cifrelor anunţate de Inspectoratul Şcolar Alba, 62,22% din elevi au promovat examenul.

Pentru cei mai mulţi absolvenţi de liceu, un Bacalaureat de nota 10 pare un miracol. Sunt însă, şi elevi care după patru ani de liceu de muncă obţin punctaje maxime la examenul de maturitate.

Potrivit vicepreşedintelui Comisiei de Bacalaureat din Alba, inspectorul Dan Cherecheş, în sesiunea din această vară, performanţa de a încheia examenul de Bacalaureat cu nota maximă, la toate cele trei probe scrise,  a fost atinsă de doi elevi. Una dintre tinerele care au obţinut media 10 este Cezara Busuioc de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia. Cealaltă elevă de nota 10, Anca Elena Anghel, a studiat la Colegiul Naţional „Lucian Blaga“ din Sebeş.

Merită subliniat că în topul primelor cinci medii obţinute la examenul de maturitate patru poziţii sunt ocupate de absolvenţi de la Colegiul „Lucian Blaga“ din Sebeş. Procentul promovaţilor înregistrat în Alba în această sesiune, înainte de depunerea şi rezolvarea contestaţiilor, este de 62,22 la sută. 

Rezultate mai bune ca în 2012

La sesiunea de vară din 2012, a fost o singură medie de 10 la probele scrise ale examenului. A fost obţinută de Ina Todoran, absolventă a Colegiului Naţional I.M. Klain din municipiul Blaj. Procentul promovaţilor a fost anul trecut , înainte de rezolvarea contestaţiilor de 47,44 la sută.

Candidaţii din judeţul Alba, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, pot afla rezultatele parţiale pe adevarul.ro, luni, 8 iulie, după afişarea acestora pe site-ul Ministerului Educaţiei. Elevii pot depune contestaţii luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar rezultatele finale pentru BAC 2013 vor fi afişate vineri, 12 iulie, după rezolvarea contestaţiilor. În judeţul Alba, s-au înscris la examenul de Bacalaureat peste 3.000 elevi. (Articol scris de NICU NEAG)

Alte articole despre Bacalaureat:

BAC 2013 Rezultate parţiale Alba. Rată de promovare de 62,22%

BAC 2013 Rezultate parţiale Alba: „Procentul promovaţilor este peste aşteptări“

BAC 2013 Rezultate parţiale Alba. Liceul cu un singur candidat „admis“

BAC 2013 Rezultate parţiale Alba. Un singur liceu are promovabilitate de 100%

SUBIECTE BAC 2013 Doi elevi din Alba, excluşi din examen după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile

Rezultate finale Evaluare Naţională 2013 Alba

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / Doi elevi din Alba eliminaţi la Bacalaureat din cauza telefonului mobil

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite