Arme de vânătoare fabricate la Cugir pentru piaţa din SUA. Contractul este în valoare de 16 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţie cu arme fabricate la Cugir
Expoziţie cu arme fabricate la Cugir

Fabrica de Arme Cugir a semnat recent, la sediul Romarm Bucureşti, un nou contract cu firma americană „Century International Arms”.

Potrivit declaraţiilor directorului general al Fabricii de Arme Cugir, ing. Graţian Duma, este vorba de un contract de peste 16 milioane de dolari (cu 18% mai mare decât anul trecut) care se întinde pe durata mai 2021 – mai 2022, cu posibilitatea de prelungire.

Contractul va aduce societăţii un grad de încărcare de 100%, fiind luat în calcul atât o retehnologizare a ei, cât şi suplimentarea personalului cu forţă de muncă locală. Conform managerului general, negocierile pentru încheierea contractului au început la Bucureşti şi se vor finaliza peste câteva zile în Statele Unite.

Fabrica de Arme SA are circa 900 de angajaţi şi este specializată în producţia de armament uşor. Aceasta vinde companiei americane Century Arms pistoale semi-automate de tip AKM, transformate în arme de vânătoare pentru a fi utilizate în scopuri civile. Colaborarea dintre Fabrica de Arme din Cugir şi americani datează de peste 25 de ani.

Unitatea cugireană de  armament are ca obiect de activitate fabricarea de produse militare precum: arme de infanterie, arme pentru piaţa civilă, arme cu lunetă, mitraliere, şi altele.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Maşina Dacia de lux de 150 CP a lui Nicolae Ceauşescu. Dotările premium care o făceau unică pe piaţă

 

Alianţa Apusenilor. Trei judeţe se unesc pentru a moderniza zeci de kilometri de drumuri turistice montane

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite