Alba: Porci vânduţi la mica publicitate online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crescătorii de porci din Alba au recurs anul aceasta la o variantă inedită de a-şi vinde marfa. Anunţurile postate pe internet sau în ziare la mica publicitate sporesc vânzările crescătorilor de animale. Clasicul târg unde animalele erau aduse spre vânzare nu mai este singura opţiunea a crescătorilor de porci. Vânzările online au luat, parţial, locul târgurilor clasice.

„Am îngheţat ani de zile în târguri. Anul acesta am căutat să ne mai emancipăm şi noi. Dacă totul se vinde pe internet de ce nu s-ar vinde şi porcii?“, se întreabă retoric Gheorghe Ordean, de 44 ani din Mihalţ. Bărbatul este şomer şi creşte porci în fiecare an pe care în perioada premergătoare Crăciunului îi vinde. Acesta susţine că nu se întâmplă să rămână cu animalele pentru că nu creşte mai mult de doi trei porci pe care de multe ori îi arvuneşte din timp. „Oamenii caută carne fragedă şi ecologică decât să dea bani pe cea congelată din magazine“, a completat Gheorghe Ordean.

Comercianţii îşi îmbie clienţii să cumpere postând anuţuri cât mai ademenitoare. „Vând porc mare de 300 kg la cel mai bun preţ posibil. Este un porc de carne crescut în gospodărie, în sistem ecologic“, se afirmă în anunţul postat online de crescătorul din Mihalţ. Preţurile la care sunt negociate animalele este cuprins între 8 şi 9 lei. „Noi am păstrat preţurile asemenătoare cu cele de anul trecut. Oamenii au văzut anunţul din ziar sau de pe internet şi ne-au sunat. Au venit şi-au arvunit porcii şi când au găsit spaţiu unde să îi sacrifice i-au luat de la noi“, a explicat Mihaela Muntean, de 32 ani, din localitatea Oarda.

Au recurs la modalitatea de vânzare online şi proprietarii unor ferme

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite