Alba Iulia: Magazinul Fiscului, ticsit cu marfă confiscată. Preţurile sunt foarte mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii care intermedieză vânzarea între stat şi cumpărător se aleg cu un comision frumuşel. Firmele  certate cu legea se trezesc cu bunurile confiscate de către angajaţii Fiscului. Marfa este cumpărată la preţuri minime de cei care nu vreau să cheltuie prea mult.

La consignaţia Fiscului din Alba Iulia, situată  pe Calea Moţilor, numărul 92,  este un du-te vino toată ziua. Cine află că aici se vând haine noi ieftine şi a intră  constată că face o investiţie bună.

Marfa se vinde la preţuri modice

„Am găsit bluze de vară foarte drăguţe care sunt foarte frumoase şi ieftine faţă de alte magazine pe care le vizitez eu. Mi-am făcut un obicei din a veni la acest magazin, de multe ori îmi cumpăr lucruri frumoase “, spune Daniela Nicolescu, de 23 de ani din Alba Iulia.

„Am văzut o rochiţă frumoasă, pantaloni scurţi, cămăşi, ai de unde să alegi, iar preţurile sunt nemaipomenite. Calitatea este aceeaţi cu cea care o găseşti în celălalte magazine“,  completează Alina Bimbea, de 32 de ani din Alba Iulia.

image

„Noi avem marfă bună la preţuri foarte mici. Acum avem la vânzare doar articole de îmbrăcăminte pentru femei. Gama de articole este variată, de la ţinute mai sobre la cele sport. De mult rafturile din magazine nu au mai fost aşa de ticsite cu marfă, aşa este şi depozitul. Ne calcă zilnic  pragul atât  oameni cu venituri modeste, dar şi persoane cu situaţie financiară bună", spune Ioan Moguţ, proprietarul  magazinului care comercializează produse confiscate.

Clienţii găsesc haine ca la magazinele din oraş, dar la pret de nimic. La consignaţia Finanţelor  se găseşte o gamă diversificată de produse.
Preţurile sunt modice, de la 3,5 lei un tricou, 6 lei rochiile şi bluzele, 12 lei un costumaş, la 35 de lei perechea de blugi. Fustele se vând cu 5 de lei bucata.

image

„Din experienţă vă pot spune că oamenii sunt foarte mulţumiţi,  pentru că produsele de la noi sunt în supermarketuri şi hypermarketuri la preţuri şi de trei-patru ori mai mari“, a mai spus proprietarul magazinului care comercializează produse confiscate.

Îmbrăcăminte confiscată de Garda Financiară

Articolele de îmbrăcăminte din magazinul Fiscului au  fost confiscate de la un comerciant din Bucureşti, prins fără acte pe şoselele din Alba. După un an de procese în instanţă, Directia de Finanţe din Alba a avut câştig de cauză şi a primit dreptul de a le valorifica.

„Marfa  confiscată este în valoare de 30.000 lei şi va fi valorificată în regim de consignaţie. Produsele alimentare perisabile fără documente de provenienţă au fost  valorificate  prin vânzare directă, la preţul la care agentul economic selectat a achiziţionat marfă similară  la ultima aprovizionare“, a precizat Iulia Mireştean, purtător de cuvânt al Direcţiei Finanţelor Publice Alba.

image

În 2010, prin magazinul Fiscului din Alba Iulia s-au vândut articole în valoare de peste 15.000 de lei. În total,Direcţia Finanţelor Publice Alba  a valorificat  bunuri  de aproape 135.000 de lei. Toţi banii încasaţi au ajuns la bugetul de stat. Proprietarii magazinelor care intermediază vânzarea între stat şi cumpărători se aleg cu un comision de 18 la sută pentru fiecare tranzacţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite