ALBA Cea mai veche firmă a miliardarului Dorel Tamaş a intrat în faliment cu datorii de 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorel Tamaş, un afacerist controversat
Dorel Tamaş, un afacerist controversat

Una dintre cele mai vechi societăţi ale miliardarului Dorel Tamaş, Cristian Prodimpex SA Alba Iulia, a intrat în faliment. Omul de afaceri este urmărit internaţional cu mandat de arestare pentru delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Decizia privind declararea falimentului a fost luată de Tribunalul Alba în 19 septembrie 2012. Cristian Prodimpex SA este în insolvenţă din noiembrie 2009. Societatea nu a putut respecta un plan de reorganizare astfel încât administratorul judiciar a solicitat şi obţinut declanşarea procedurii falimentului. Acest lucru presupune vânzarea activelor societăţii şi plata datoriilor cifrate la aproape 2 milioane de euro.

Cristian Prodimpex SA a fost înfiinţată de Dorel Cristian Tamaş în 1994 şi a fost firma prin care şi-a derulat afacerile profitabile din perioada anilor 90. Prin intermediul acestei societăţi a cumpărat în 2005 societatea Ardeleana SA Alba Iulia, o altă firmă a miliardarului aflată în faliment. Trecerea Ardeleana în proprietatea omului de afaceri a însemnat şi începutul sfârşitului pentru fosta fabrică de încălţăminte din Alba Iulia. O a treia mare societate a omului de afaceri, Lider Prod Carn SRL, este, de asemenea, în procedură de faliment. Totalul datoriilor societăţilor deţinute de Dorel Tamaş sunt de aproximativ 20 de milioane de euro.

Miliardarul din Alba Iulia este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011. Este judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii DNA îl acuză că a vândut ilegal hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro. În acelaşi dosar mai este acuzat de prejudicierea BCR cu o sumă de câteva milioane de euro. În 2010 a fost inclus în Topul Forbes 500 miliardari cu o avere de 10 milioane de euro. Se bănuieşte că se află în Dubai, unde deţine de mai mulţi ani o proprietate imobiliară.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite