A înjunghiat un om pe stradă pentru că a vrut să intervină într-un conflict. Instanţa l-a trimis pentru 5 ani la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotărârea de condamnare a fost pronunţată la Tribunalul Alba
Hotărârea de condamnare a fost pronunţată la Tribunalul Alba

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din comuna Cenade, judeţul Alba, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor. Bîrsan Nicolae este judecat după ce a înjunghiat un om pe stradă. Prima hotărâre în acest dosar a fost pronunţată la Tribunalul Alba în 22 ianuarie 2018.

Potrivit procurorilor, la data 13 ianuarie 2017, în urma unei altercaţii ce a avut loc pe o stradă din localitatea Cenade între inculpatul Bîrsan Nicolae şi fratele său, a intervenit persoana vătămată P. V. pentru a aplana conflictul. În acest context, inculpatul Bîrsan Nicolae i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu un cuţit în regiunea abdominală.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Blaj şi supusă unei intervenţii chirurgicale, stabilindu-se diagnosticul de „plagă penetrantă abdominală cu leziuni mezocolice şi hematom intraabdominal”. Leziunile traumatice au pus în primejdie viaţa victimei, în sensul că, în absenţa tratamentului medico chirurgical adecvat şi la timp instituit acestea ar fi condus invariabil la deces. Instanţa a refuzat să schimbe încadrarea juridică a faptei în infracţiunea de lovire sau alte violenţe. 

”Condamnă pe inculpatul Bârsan Nicolae la 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infr. de tentativă la omor şi 2 ani interzicerea dr. prev. de art. 66 al. 1 lit. a, b Cp, ca pedeapsă complementară. Deduce din pedeapsa aplicată, durata reţinerii, arestului preventiv şi arestului la domiciliu, începând cu data de 14.01.2017 până la data de 25.10.2017. Menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpat”, se afirmă în dispozitivul deciziei de la Tribunalul Alba.

Inculpatul mai trebuie să plătească cheltuieli de spitalizare şi de judecată în valoare totală de 5.200 de lei. Instanţa a mai dispus confiscarea cuţitului cu care a fost săvârşită infracţiunea. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel. Până la pronunţarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite