A băut doi litri de vin apoi s-a urcat la volan. Alcoolemia uriaşă putea să îi fie fatală. Ce pedeapsă a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul avea o alcoolemie uriaşă. Foto Adevărul
Şoferul avea o alcoolemie uriaşă. Foto Adevărul

Un bărbat care a consumat cel puţin doi litri de vin s-a urcat la volan şi a circulat cu maşina pe străzile unei comune din judeţul Alba. A fost oprit de poliţişti, iar testul a arătat că avea o alcoolemie uriaşă.

Ionel S. a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În actul de sesizare, s-a reţinut că la data de data de 27 ianuarie 2021, a fost oprit pentru control pe o stradă din comuna Bucerdea Grânoasă. 

Întrucât emana halenă alcoolica, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la Spitalul municipal Blaj, unde, i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Rezultatul buletinului de analiză toxicologică a fost de 4,62 g/l alcool în sânge pentru prima probă şi de 4,35 g/l alcool în sânge pentru a doua probă. Alcoolemia uriaşă era practic echivalentă cu coma alcoolică. 

Trimis în judecată, bărbatul a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Bărbatul a spus că înainte de a se urca la volan a consumat vin.

”Fapta a fost de natură să pună în pericol siguranţa traficului rutier, această concluzie rezultând din alcoolemia extrem de ridicată  şi starea fizică a inculpatului.Instanţa reţine că aceasta era în vârstă de 43 de ani la data săvârşirii infracţiunii, este integrat în societate şi încadrat în muncă, a recunoscut constant fapta reţinută în sarcina sa”, a precizat magistratul de la Judecătoria Blaj, în hotărârea pronunţată pe data de 1 februarie 2022.

Specialiştii susţin că doar constituţia bărbatului a făcut ca acesta să nu intre în comă şi să moară. ”Alcolemia de peste 4 grame la mie înseamnă o ingerare de peste doi litri de vin, peste un litru de ţuică ceea ce şi pentru o persoană fără boli cronice şi tânără înseamnă un pericol foarte mare. Din punct de vedere medico-legal se consideră că o alcoolemie de peste 2 grame la mie are risc letal”, spune doctorul Nicolae Valentin, medic de familie.

Vă mai recomandăm:

 

Comuna săracă din Apuseni care stă pe un munte de aur. Situaţia dificilă în care a ajuns Roşia Montană

 

Protestul de la Uzina Mecanică Cugir. Eşec în negocierile dintre sindicat şi conducere. S-a cerut un „time-out” până în 25 februarie VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite