VIDEO Cea mai puternică Dacie din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul Duster No Limit dezvoltă 850 de cai putere
Modelul Duster No Limit dezvoltă 850 de cai putere

Ieri a fost prezentat la Titu modelul de curse Duster No Limit de 850 de cai-putere, care a participat la competiţia Pikes Peak din Colorado.

Multiplul campion al curselor pe circuit din Franţa, Jean-Phillipe Dayraut, a reuşit performanţa de a parcurge cu Duster No Limit traseul dificil de 20 de km al cursei Pikes Peak în numai 10 minute şi 17 secunde. Acest model unicat Dacia Duster de 850 CP este dezvoltat de Renault Sport Technologies, Tork Engineering şi Sodemo.

Aflat la prima sa participare Pikes Peak, cea mai exigentă cursă de viteză în coastă, Jean Philippe Dayraut a avut de înfruntat piloţi consacraţi pe acest traseu. Vehiculul Dacia Duster „No Limit" a concurat la clasa „Unlimited", care nu impune niciun fel de restricţii legate de puterea motorului sau cilindree, masă, pneuri, transmisie sau aerodinamică. Printre elementele care au stat la baza performanţei acestui model sunt motorul de 850 CP, pregătit de sodemo pe baza blocului motor V6 de 3,8 litri al lui Nissan GT-R, cutia de viteze secvenţială sadev cu şase rapoarte sau elemente de aerodinamică precum eleroanele, testate în tunelul aerodinamic.

Maşina a fost construită de aceeaşi echipă care a construit şi modelul Logan care a participat la lupta pentru trofeul Andros. Totuşi, la acest model sunt noi şasiul, aerodinamica şi motorul. Modelul Duster No Limit are în comun cu Dusterul de serie doar blocurile optice, grila faţă şi o parte din aerodinamică.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite