Valeriu Gheorghiţă: Avem o medie de vaccinare de 10.000. E o situaţie temporară. Se vor vaccina mai mulţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gheorghita

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că 10.000 de persoane se vaccinează, în medie, în această perioadă, cu prima doză, adresabilitatea fiind în scădere. Gheorghiţă afirmă că este doar o situaţie temporară, aşteptându-se la creşterea numărului de persoane care se vor vaccina.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, vineri seară, dacă interesul pentru vaccinare a scăzut şi a afirmat: ”Este un lucru pe care-l observăm cu toţii, ne uităm la aceleaşi date şi, într-adevăr, în ultima perioadă am observat o scădere a persoanelor care se adresează pentru vaccinare, pentru doza 1. Practic, vorbim despre o medie de 10.000 de persoane care se vaccinzează cu doza 1 în ultima perioadă”.

Acesta crede, însă, că este vorba doar despre o situtţia temporară

”Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în prioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural”, a maid eclarat Gheorghiţă.

Ntrebat care este ţinta de vaccinare acum, preşedintele CNCAv a afirmat: ”Nu este vorba despre o ţintă, epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun”.

Gheorghiţă a reiterat ideea că un sfert din populaţia eligibilă a primit cel puţin o doză de vaccin, mulţi având schema completă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, vineri, că peste 25.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, peste jumătate cu doza de rapel. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite