Val de praf saharian deasupra României. Praful a acoperit maşinile din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un val de praf saharian traversează sud-vestul şi centrul Europei. Foto: Arhivă.
Un val de praf saharian traversează sud-vestul şi centrul Europei. Foto: Arhivă.

Miercuri, şoferii din Timişoara şi-au găsit maşinile acoperite de praful roşiatic. Valul de praf saharian străbate sud-vestul şi centrul Europei.

În Caraş-Severin ploaia care a început în prima parte a zilei a lăsat urme ruginii pe maşini. Aceeaşi situaţie a fost întâlnită şi în Timişoara. Locuitorii oraşului şi-au găsit maşinile acoperite de praful roşiatic.

Conform Severe Weather Europe: „O cantitate destul de impresionantă de praf saharian se îndreaptă înspre sud-vestul şi centrul Europei”.

Conform meteorologiilor praful saharian este considerat un fenomen obişnuit însă, cel care străbate acum Europa este considerabil prin intensitate şi extindere.

Potrivit The Guardian, în unele zone ale Spaniei cerul a dobândit o nuanţă intensă de portocaliu din pricina rafalelor care au adus praful. Guvernul de la Madrid a declarat că, în anumite regiuni ale ţării, calitatea aerului este nefavorabilă. Acest fenomen va afecta şi sudul Marii Britanii.

Specialiştii declară că fenomenul este cât se poate de normal mai ales în sezonul de primăvară şi că poate dura până la începutul sezonului de toamnă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite