UPDATE Avertizare cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizare cod galben de vânt în Dobrogea. Meteorologii anunţă şi că marea va fi foarte agitată FOTO Adevărul
Avertizare cod galben de vânt în Dobrogea. Meteorologii anunţă şi că marea va fi foarte agitată FOTO Adevărul

Meteorologii au emis, miercuri,  avertizări cod galben de vânt pentru mai multe judeţe din ţară, precum şi pentru vestul Mării Negre. Rafalele vântului ar putea atinge şi 80 de kilometri pe oră, iar marea va fi intens agitată.

UPDATE Avertizarea cod galben de vânt a fost extinsă până la 21.10 şi pentru judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Iaşi şi Galaţi, precum şi pentru estul judeţelor Neamţ, Bacău şi Vrancea.

UPDATE Avertizarea cod galben de vânt emisă pentru zona Dobrogei şi pentru vesul Mării Negre a fost prelungită până la ora 21.30. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, rafalele de vânt ar putea atinge şi 80 de kilometri pe oră.

UPDATE Meteorologii au emis noi avertizări de vânt valabile până la 17.10 pentru judeţele Ialomiţa şi Brăila. Rafalele ar putea ajunge şi la 65 de kilometri pe oră.

Şi în judeţele Botoşani, Suceava, Vaslui, Iaşi, Galaţi şi jumătatea de est a judeţelor Neamţ şi Vrancea vor fi cuprinde se rafale puternice. Până la ora 17.10, în aceste regiuni vântul ar putea sufla şi cu 75 de kilometri pe oră.

Avertizarea vizează în special Delta Dunării şi zona de nord a litoralului, precum şi vestul Mării Negre.

Prognoza meteo

Miercuri, în restul ţării vremea va fi predominant frumoasă, chiar dacă temperaturile nu vor depăşi 27 de grade Celsius. Va ploua izolat în Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde maximele termice se vor situa în jurul valorii de 23 de grade. Vor fi 22 de grade în Maramureş, 23 în Crişana şi 24 de grade Celsius în Banat. În sudul ţării, vremea va fi mai caldă, astfel că temperaturile în Muntenia şi Oltenia ar putea urca până la 27 de grade Celsius.

Joi, va ploua izolat doar în Moldova, însă maximele termice se menţin modeste, în jurul valorii de 25 de grade. Vor fi 22 de grade în Maramureş, 24 în Transilvania şi Dobrogea, iar în Crişana şi Banat temperaturile vor ajunge până la 26 de grade. În sudul ţării, în Oltenia şi Muntenia, maximele termice vor atinge şi 27 de grade.

Vineri, va ploua izolat în Dobrogea, unde maximele termice nu vor depăşi 23 de grade Celsius. În Maramureş vor fi 22 de grade, în Transilvania 24, iar în Crişana temperaturile ar putea atinge şi 26 de grade. În sudul ţării şi în Banat, mercurul din termometre va atinge 27 de grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite