Unde şi când vor fi ninsori şi ger în următoarele zile. Un ciclon mediteranean străbate România

0
0

Un ciclon mediteranean loveşte România, avertizează meteorologii, care afirmă că frigul nu va lipsi în următoarele zile. Vremea se menţine foarte rece în această săptămână, iar ninsorile vor fi prezente în special în zona de munte, unde se va aşterne un strat consistent de zăpadă.

Concret, luni şi marţi vremea rămâne foarte rece inclusiv în timpul zilei, maximele fiind preponderent negative. „De exemplu, marţi avem maxime cuprinse între minus nouă grade Celsius şi plus un grad Celsius. În noaptea de luni spre marţi, ne aşteptăm să fie ger. Va fi ger în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între minus 16 grade Celsius şi minus 6 grade Celsius”, a declarat meteorologul de serviciu pentru „Adevărul”. 

Miercuri şi joi, specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) se aşteaptă la un episod cu mai multe precipitaţii, la baza căruia se află un ciclon mediteranean care traversează România şi care va aduce precipitaţii în toată ţara. 

„Predominant vor fi ninsori, se va mai depune ceva strat de zăpadă la nivel local şi doar în extremitatea de Sud-Est, adică în Bărăgan, Dobrogea şi în sudul Moldovei ar putea apară şi lapoviţă. Va fi şi vânt. Sunt fenomene specifice lunii ianuarie”, a completat meteorologul de serviciu. 

Potrivit acestuia, sfârşitul de săptămână va veni cu temperaturi situate în jurul normelor. „Se mai încălzeşte şi temperaturile se vor apropia de cele pozitive. În ceea ce priveşte nopţile, mercurul din termometre nu va coborî sub minus 10 grade Celsius noaptea, doar în depresiuni. Însă luna ianuarie va mai aduce episoade cu viscol, cu ger”, a explicat specialistul ANM. 

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală, până marţi va fi foarte rece, cu maxime care nu vor trece de zero grade Celsius. 

„Noaptea vor fi minus cinci grade Celsius, la periferie minus zece grade Celsius şi în centru minus şapte grade Celsius, marţi va fi cea mai rece noapte din toată săptămâna. De miercuri seara, ne aşteptăm să ningă şi în Capitală şi e posibil să se depună un strat de zăpadă. Ulterior, ne mai încălzim”, a spus meteorologul. 

Referitor la ultimele zile, meteorologul a punctat că precipitaţiile au fost abundente în special în zonele montane, dar România s-a încadrat în tendinţe, întrucat şi state vecine precum Bulgaria sau Serbia au avut parte de ninsori abundente. 

„Luna ianuarie din ultimii doi ani a fost mai cald decât în mod obişnuit. Iarna trecută a fost una ieşită din comun, a venit abia în martie. Acum patru ani, în schimb, au fost multe viscole. Remarcăm o ciclicitate”, a conchis meteorologul.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite