Un Boeing 777 cu 320 de pasageri la bord a aterizat de urgenţă din cauza unui senzor defect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeronava efectua o cursă Calcuta - Frankfurt. Potrivit primelor informaţii, motivul pentru care pilotii au decis să aducă avionul la sol este o defecţiune la bordul aparatului, unde se pare că s-ar fi produs un scurtcircuit.

UPDATE 11.58 Pasagerii avionului pe ruta New Delhi-Frankfurt care a aterizat de urgenţă în această dimineaţă pe Aeroportul Otopeni vor pleca spre destinaţie cu aceeaşi aeronavă, după finalizarea tuturor verificărilor necesare, pentru care compania Air India a solicitat un tehnician specializat pe modelul Boeing 777.

„Compania a solicitat un tehnician specializat pe modelul Boeing 777, pentru a efectua toate verificările necesare la aeronavă. După finalizarea verificărilor, când se va constata că totul este în regulă, se va lua decizia ca avionul să decoleze. Această decizie va aparţine exclusiv comandatului aeronavei", a declarat pentru Mediafax Teo Postelnicu, reprezentant al Aeroportului Otopeni.

Pilotul a cerut permisiunea să aterizeze spunând că un senzor îi indică incendiu la bord. La ora 7.22 avionul a aterizat pe aeroportul Otopeni.

Aeronava aparţine companiei Air India. 30 de pompieri au intervenit pentru evacuarea pasagerilor din avion. Nu sunt persoane rănite. Toate celelalte decolări de pe aeroportul Henri Coandă se fac de pe pista secundară. Zborurile programate pentru această dimineaţă nu au fost afectate de acest incident.

"Am fost solicitaţi să intervenim pentru o posibilă situaţie de urgenţă cu un avion Boeing. Am intervenit conform planului de urgenţă. Din fericire, ca în 99 la sută din situaţii, nu a fost nevoie să intervenim. Au fost deplasate la Otopeni două echipaje medicale. În astfel de situaţii lucrurile sunt punctual realizate",  a declarat Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt SMURD Bucureşti.

"Aeronava a solicitat aterizarea de urgenţă pentru că existau indicaţii că era un incendiu în cală. Avionul a aterizat în siguranţă la ora 07.22 şi la faţa locului au fost convocate echipajele de intervenţii. Pasagerii au fost debarcaţi şi  introduşi în terminal. Aeronava a fost inspectată şi s-a constatat ca nu există urme de foc sau fum în cala aviopnului. Pasagerii rămân în aeroport până când compania va lua o decizie privind alimentarea, reîmbarcarea şi plecarea spre Frankfurt. Pasagerii sunt în siguranţă. În cazul neplăcut pentru toată lumea în care aşteptarea va creşte, compania aeriană va lua decizia ca pasagerii să fie conduşi la un hotel. Dacă aşteptarea este de numai cateva ore, pasagerii vor rămâne în aeroport, unde au toate condiţiile de aşteptare. Vor beneficia de apă şi mâncare. Decizia de continuare sau nu a zborului o ia numai comandantul aeronavei. Serviciile la sol sunt asigurate de o companie care se ocupă cu asta, pe care o alege capitanul. Aeroportul şi-a efectuat aproate toate atribuţiile, următoarele acţiuni vor avea loc în funcţie de ce decide compania aeriana. Din ce mi-au comunicat colegii mei, este foarte posibil ca aeronava să-şi continue zborul, dar noi nu putem influenta în niciunm fel această decizie a companiei aeriene", a declarat Valentin Iordache, purtător de cunânt al Aeroportului Henri Coandă (Otopeni).

Revenim cu amănunte!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite