Un bebeluş de la maternitatea Odobescu din Timişoara, reconfirmat pozitiv la a doua testare. Copilul va fi internat alături de mama lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Rezultatele retestarii în cazul unui nou-născut din judeţul Hunedoara şi a mamei sale au ieşit pozitiv. Cei doi vor fi internaţi în Maternitatea Bega din Timişoara. Cinci dintre cei zece bebeluşi de la Maternitatea Odobescu din Timişoara, depistaţi iniţial pozitiv, au acum teste negative, după ce analizele au fost refăcute.


„Cei 5 din cei 10 nou născuţi ale căror teste ieşiseră pozitive sunt din Timişoara şi au fost retestati marţi şi au ieşit negativi. Ceilalţi 5 sunt din judeţe limitrofe - Arad, Hunedoara - rezultatele fiind aşteptate”, a anunţat miercuri dimineaţă Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele au fost negative.

După ce testele celor 10 bebeluşi au ieşit pozitive, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, în condiţiile în care 25 de cadre medicale din maternitate şi paciente au fost infectate cu coronavirus.

De asemenea, o echipă de epidemiologi a stabilit măsuri de reorganizare a activităţii de la Maternitatea Odobescu. Pacientele vor fi testate pentru COVID-19 şi izolate, iar dacă rezultatul va fi pozitiv, vor fi îndrumate la Maternitatea Bega.

Asistentă: „Pacientele se plimbau liber prin spital”

O asistentă medicală de la Maternitatea din Timişoara unde zece bebeluşi şi 25 de angajaţi şi paciente au fost confirmaţi cu coronavirus povesteşte că paciente infectate cu noul virus se plimbau libere prin spital, iar cadrele medicale ieşeau din izolare ca să opereze.

Femeia, internată în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara după ce a fost testată pozitiv la COVID-19, a declarat că, deşi a spus că se simte rău, a fost chemată la lucru, fiind testată după câteva zile, în urma insistenţelor, scrie tion.ro, citat de Hotnews.
 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite