Transylvania College lansează un plan de ajutor ca urmare a războiului din Ucraina

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
ukr

Ruxandra Mercea, directoarea şcolii internaţionale Transylvania College, a lansat în această săptămână o iniţiativă concretă adresată membrilor comunităţii din jurul şcolii (elevi, părinţi, profesori şi familiile acestora), precum şi refugiaţilor - elevi şi părinţi veniţi din Ucraina, pe care îi vor sprijini cu acţiunile lor.

Planul de acţiune, lansat deja în Transylvania College, este modul prin care membrii comunităţii au ales să-şi unească eforturile în mijlocul unei crize umanitare.

Provocările actuale modifică felul în care predarea şi învăţarea pot continua, aşa că reprezentanţii Transylvania College (TC) au decis să caute soluţii împreună cu membrii comunităţii TC, cu scopul de a-i sprijini pe elevi, de a manifesta empatie, compasiune, unitate. Pe de altă parte, valul de refugiaţi din Ucraina este compus din oameni vulnerabili, care au nevoie de asistenţă şi de sprijin pe termen lung.

  • Ajutor pentru refugiaţii din Ucraina:  
  • Transylvania College oferă şcolarizare gratuită - cel puţin 30 de locuri în grădiniţă şi şcoală;
  • Cazare pentru familii;
  • Ajutor în comunicare/facilitarea de traduceri din limba ucraineană/rusă în limba română;
  • Integrarea refugiaţilor lor în viaţa normală prin activităţi interactive;
  • Transylvania College poate funcţiona ca un loc de întâlnire între copiii refugiaţi şi familiile lor, pentru a discuta, a-şi reveni mental, a fi ajutaţi cu ce au nevoie.  
  • Ajutor pentru angajaţi şi elevi ai British School din Ucraina:  
  • Transylvania College oferă găzduirea profesorilor şi a familiilor angajaţilor British School Ucraina (ucraineni şi expaţi) în Cluj-Napoca sau în alte oraşe;
  • Şcolarizare gratuită în Spark Hybrid School - singurul liceu hibrid din România;
  • Şcolarizare gratuită în Transylvania College - dacă aceştia aleg să vină în Cluj-Napoca;
  • Locuri de muncă pentru profesori - la Transylvania College şi Spark Hybrid School.  
  • Sprijin pentru elevii Transylvania College. Prin lansarea acestui plan se doreşte:  
  • Stimularea empatiei şi bunătăţii;
  • Creşterea conştientizării: să înţeleagă mai multe despre istorie, să discute despre conflicte de acest tip;
  • Învăţare continuă: integrarea informaţiilor reale în lecţiile curente, astfel încât elevii să înţeleagă cum să interiorizeze situaţia actuală
  • Acţiune: fiecare elev poate avea o contribuţie pozitivă la această situaţie.

„Am decis să lansez acest plan pentru că am simţit nevoia să vorbim cu comunitatea din jurul şcolii într-un mod sincer, deschis, despre crizele pe care le trăim acum şi despre cum să ne pregătim pentru vremurile ce vor urma. Şi să ajutăm pe cei la fel ca noi, care au nevoie de ajutor.

Să pregătim mental copiii, să nu ne ascundem, să nu tăcem. Să dialogăm firesc, autentic, fără lamentări, fără plânsete, cu optimism, să spunem adevărul. Iar în acest mod să creăm un spaţiu şi un context pentru exprimarea sentimentelor, a gândurilor, să reflectăm, să ajutăm copiii să-şi gestioneze emoţiile, să-şi exprime durerea, să facă faţă anxietăţii de zi cu zi şi să menţină speranţa vie.

Într-o frază, mi-am dorit recunoaşterea acestui moment ca fiind un punct de plecare extrem de bun pentru conversaţii despre ceea ce putem face atunci când suntem împreună şi nu doar la nivel de micro-comunitate, ci ca cetăţeni ai lumii, a explicat Ruxandra Mercea, directoarea Transylvania College.

Aflaţi mai multe despre acest plan de acţiune şi despre cum Transylvania College, sub conducerea Ruxandrei Mercea, şi Şcoala Încrederii (proiectul de suflet al Ruxandrei) au dus iniţiativa mai departe şi au pus bazele unui fond de urgenţă pentru educaţie (Emergency Education Fund). Ruxandra Mercea, directoarea Transylvania College, este un lider în educaţia din România. Ruxandra este conectată la o reţea globală de lideri şcolari care, împreună, inovează în educaţie. Prin implicarea fiecăruia dintre ei, proiectele de acest fel prind viaţă. Experienţa acumulată în momente de criză îi permite să poată ajuta la rândul ei, de câte ori această nevoie există.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite